Dva protestnika so našli mrtva v zažganih avtomobilih, trije naj bi storili samomor, eden pa je nenadoma umrl med vožnjo z avtobusom, uradno zaradi prevelikega odmerka mamil. Primeri so na družbenih medijih sprožili poplavo teorij zarot in ugibanj, zgodbo pa so nato povzeli tudi tradicionalni mediji.

V primeru protestnikov, ki so ju našli mrtva v zažganih avtomobilih, policija ni prijela nikogar in nima informacij o okoliščinah. Med drugim zato, ker ljudje s policisti nočejo sodelovati.

Oktobra lani so na drevesu v vrtu za hišo našli obešenega 24-letnega sina aktivistke. Medtem ko mati trdi, da je bil žrtev linča zaradi njenega aktivizma, je policija sporočila, da je šlo za samomor.

Kot dodajajo mediji, ne gre le za smrtne primere. Številni organizatorji in udeleženci protestov so namreč tudi več kot štiri leta po dogajanju tarča groženj. Eden od njih, pridigar Darryl Gray, je v avtomobilu našel sumljiv paket, v njem pa dvometrskega pitona.

Aktivisti, kot je Cori Bush, poročajo o primerih ustrahovanja in groženj s smrtjo. Busheva pravi, da jo je nekdo med vožnjo zrinil s ceste, njeno stanovanje so razdejali neznanci, leta 2014 pa so streljali na njen avto in za las zgrešili 13-letno hčerko. Busheva sumi bele neonaciste, ki imajo simpatizerje v policiji.

Številni aktivisti poročajo o malodušju oziroma duševnih težavah, potem ko protesti niso spremenili ničesar na bolje, sami pa se soočajo z grožnjami in nasiljem.