Emanuele Scarello, Agli Amici: V krogu 100 km imam vse, kar potrebujem
Emanuele Scarello je peta generacija kuharjev in lastnikov restavracije Agli Amici iz Vidma. Leta 2000 so v gostilni s 130-letno tradicijo dobili prvo Michelinovo zvezdico, leta 2013 pa še drugo. Scarello je bil istega leta izbran za najboljšega italijanskega kuharja po izboru časopisa Corriere della Sera. V okviru projekta Glocal Gourmet, ki so ga pripravili v novogoriškem Hitu, skupaj z biotehniško šolo iz Šempetra in gostilno Agli Amici, bo prav Scarello prvi od gostujočih »zvezdičnih« kuharjev iz Italije, ki se bodo do leta 2021 nekajkrat na leto zvrstili v restavraciji Calypso v hotelu Perla.
Trend o »nič kilometrih« Emanuele Scarello komentira s svojo anekdoto. (Foto: Jadigi3)
Prvo Michelinovo zvezdico ste dobili leta 1999. Je bila druga zvezdica leta 2013 načrtovan korak naprej?
Preganjajo nas gnojne krave, prašiči s kugo in piščanci z antibiotiki. Ker ni modno biti mesojedec, bi teoretiki zarot morebiti celo zatrdili, da so...
V torek je začela veljati novela zakona o kmetijstvu v delu, ki se nanaša na nepoštene poslovne prakse v verigi preskrbe s hrano. Njihovi izumitelji...