»Letalnica je dobra, občutki so tudi dobri, malo strahu je prisotnega, ampak se vse da premagati. V zraku je bilo malo turbulence, a sem po mojem naredil malo slabši skok. Je pa čast skočiti prvi, a nič pretiranega. Ponoči sem se nekajkrat zbudil, a je bilo v redu. Dokler si nisem zapel smuči, ni bilo strahu, ko pa čakaš, da te spustijo po 'rampi', ti začne srce nabijati,« je po prvem letošnjem poletu v Planici dejal 22-letni Tarman, ki je v drugo pristal pri 196 m.

V prvi seriji je najdaljši skok uspel Tomažu Nagliču, ki je pristal pri 216 m, v drugi seriji pa je Andraž Pograjc pristal pri 224 m in s tem postavil daljavo dneva.

»Skakalnica je res dobro pripravljena, planiški delavci so se znova odrezali. Glede na to, da je bil predvčerajšnjim še sneg, so to res dobro izvedli, ker pogoji za njih niso bili enostavni. Prvi skok so bili pogoji malo slabši, drugi skok pa veliko boljši, ker se je tudi smučina 'ulaufala'. Pri prvem skoku sem imel veter v hrbet, pri drugem pa se je čutilo malo vzgornjika, a bi bilo treba pogledati naprave, ker ni pravega občutka, ko si takole prvič na velikanki in je vse drugače in močneje v zraku. Te trenutke bi si rad naredil nepozabne, ker se to ne zgodi vsak dan,« je po osebnem rekordu povedal Pograjc, ki meni, da se bo dalo ta konec tedna skakati zelo daleč.