O srečnem prihodu Klepetana je hrvaške medije obvestil skrbnik najbolj znanega para štorkelj na Hrvaškem, upokojeni hišnik v osnovni šoli Stjepan Vokić, ki od leta 1993 skrbi za štorkljo Maleno. Ptico je našel ustreljeno z zlomljenim krilom nedaleč od Brodske Varoši. Štorklja ni mogla več leteti in ji je zgradil gnezdo na strehi svoje hiše, čez zimo pa za njo skrbi v toplem in zaprtem prostoru.

Klepetan je prvič v gnezdo k Maleni priletel spomladi 2002 in se potem vračal vsako naslednjo pomlad. Njuno ljubezensko zgodbo kot telenovelo redno spremlja več deset tisoč Hrvatov.

Vokić je povedal, da je v ponedeljek popoldne zagledal sedem štorkelj, ki so letele nedaleč od vasi, v kateri živi. Nato sta se dve spustili na travnik, Klepetan pa je prepoznal Vokića, ki je štorkljam prinesel hrano. »Tresel se je zaradi mraza, ker še ni navajen na tukajšnje nizke temperature, a je nemudoma po prihodu pojedel dva kilograma mesa,« je povedal Vokić za današnji Večernji list. Kot je dodal, je Klepetan po obroku poletel v gnezdo k Maleni. »Veselo sta se poljubila s kljuni. Odzvanjalo je na vse strani,« je srečanje opisal Vokić. Spomnil je, da ima najbolj znan ptičji par na Hrvaškem že 66 potomcev. Pričakuje, da bodo novi potomci prišli na svet čez približno mesec dni.

Dodal je, da je Klepetan letos prispel teden dni prej kot običajno. V minuli desetih letih je prihajal okoli 24. marca. Pričakuje, da bo Klepetan v družbi Malene ostal naslednjih pet mesecev. Običajno je svoje ljubezensko gnezdo zapustil 28. avgusta. O večni ljubezni dveh štorkelj na Hrvaškem so v preteklih letih poročali tudi vodilni svetovni mediji od Japonske do Čila.