Disney in Fox sta dva od šestih večjih hollywoodskih filmskih studiev, oba predvajata televizijske programe. V sklopu nakupa je Disney med drugim pridobil več filmskih in televizijskih studiev, kabelskih mrež z zabavno vsebino in mednarodne televizijske programe. Med drugim je pridobil tudi pravice za Avatar, Ledeno dobo, Moderno družino, Vojno zvezd in Simpsonove.

Prevzem so zaključili malo po polnoči v New Yorku. »Gre za zgodovinski trenutek, s katerim bomo ustvarili veliko dolgoročno dodano vrednost za naše delničarjev,« je ob tem poudaril izvršni direktor Disneyja Bob Iger.

Disney si že nekaj časa prizadeva okrepiti svojo prisotnost v Hollywoodu, kjer se sooča s hudo konkurenco Netflixa in ostalih rivalov. Vzpon podjetij, ki na trgu skupaj ponujajo pretočne vsebine, ter nižji prihodki od oglaševanja so v zadnjem času močno preoblikovale televizijsko krajino. Zato namerava Disney zagnati novo platformo Disney plus, s kateri želi konkurirati Netflixu.

Po mnenju analitikov bo prevzem pomembno premešal tudi karte trgu, zaposleni pa se bojijo, da bi na račun iskanja sinergij delo lahko izgubilo približno 4000 zaposlenih. Milijarder Murdoch je sicer pred prodajo družbe pisal zaposlenim, kjer se ji je zahvalil za njihovo delo.