Jan Plestenjak in moški prehlad

Znano je, da je prehlad moških precej resnejši zdravstveni zaplet v primerjavi z ženskim, te dni mu je podlegel še Jan Plestenjak. O svoji enotedenski virozi je spregovoril prek profila na instagramu, kjer je objavil nekoliko poklapan selfi iz postelje. »V klubu 'rdečih nosov', po enotedenski virozi… par dni samega s svojimi mislimi pa tudi ne škodi,« je glasbenik zapisal pod fotografijo, na kateri omenjene nosne rdečice sicer ne zaznamo, a vseeno verjamemo, da mu ni lahko. Samoto in slabo počutje so najbrž vsaj malo pregnale zaskrbljene sledilke, ki so mu zaželele »vse dobro«, »čim več zdravja« oziroma mu pošiljale pozitivne misli.

Menopavza že stotič

Špasova komična glasbena predstava s Salome, Heleno Blagne, Zvezdano Mlakar in Urško Vučak Markež v glavnih vlogah je k ogledu očitno pritegnila toliko ljudi, da so jo na spored uvrstili že stotič. Igralke so ob jubilejni ponovitvi počastili s torto v tematiki ustrezni rožnati barvi. Fotografijo druženja ob tortici, ki so jo ali pa je niso same pokusile, je na svojem profilu objavila Helena Blagne, ki je iz tedna v teden videti bolje, celo bolje od večine tistih, ki se bodo s klimakterijem spopadle šele v daljni prihodnosti.

Župnik Golob tudi uradno vplivnež

Bohinjski župnik Martin Golob, tisti, ki »božjo besedo« poleg klasičnih rad širi tudi prek digitalnih kanalov, resnično postaja polnovredni spletni vplivnež oziroma, če se izrazimo bolj moderno, influenser. Po videoblogu in instagramu so prišli intervjuji v medijih, zdaj pa je v slogu kolegov vplivnežev začel še reklamirati izdelke. Sicer ne proteinskih dodatkov oziroma kozmetike, kot je to običajno, ampak nogavice, ki so bolj ustrezne njegovemu poklicno asketskemu življenjskemu slogu. Poslali so mu jih v imenu znamke Jakopina in hvaležni Golob pravi, da ga zdaj v cerkvah ne bo več zeblo v noge.

Mojca Mavec zaznava podnebno segrevanje

Ertevejeva poklicna popotnica in voditeljica Mojca Mavec se zadnje čase večinoma potepa po lažje dostopnih evropskih mestih, nazadnje po Dunaju. Voditeljica, ki jo na potovanjih največkrat navdušijo čisto vsi in vse, s čimer stopi v stik, je tokrat zaznala nenavadno visoke temperature, ki dokazujejo, da se Mediteran nedvomno seli na sever. Na objavljeni fotografiji je razgalila tudi noge in tako so se ji v komentarjih oglasili tudi tisti manj prijetni uporabniki spleta, torej neznanci, ki ji pošiljajo poljub na ustnice in kolena.

Zmagovalca Eme na smuti z Zalo Đurić

Na instagram profilu TV-oddaje Dobro jutro so nas opozorili, da sta se Gašper Šantl in Zala Kralj, s svetom in sama s sabo popolnoma pomirjena zmagovalca Eme, v prispevku za nacionalkin jutranji program pogovarjala s podobno razpoloženo Zalo Đurić. Namesto na jutranjo kavo ju je v duhu zdravega življenjskega sloga povabila na smuti in sprehod, klepetali pa so o njunem odnosu, študiju bibliotekarstva, glasbenih začetkih in drugih podobno razburljivih tematikah, ki navsezgodaj predramijo gledalce. Še dobro, da v nasprotju z njimi večina še vedno računa na kofeinske napitke.

Ženske iz Nikaragve Šerugi ne ustrezajo

View this post on Instagram

Z vsem spoštovanjem do drugačnosti in nezdravega življenja, ampak na vsej nedeljsko natrpani plaži jezera Nicaragua ne najdem ene ženske, za katero bi se bilo vredno ozreti. In Maja niti enega moškega! Čips & kokakola generacija, simbol revščine in otopelosti, v kateri se sanje dogajajo le še drugim, običajno v mehiških nadaljevankah. In to isto, sicer v nekaj milejši - beri: manj zašpehani - obliki opažam že v celi Latinski Ameriki. Zdaj pa povejte: je to rasistično obarvana objava, vredna obsodbe in pribijanja na križ, ali zgolj preprosto podajanje stvarnosti? . #argentinatoalaskabymoto #bikelife #motorbiketravel #travelphotography #centralamerica #zvoneserugatravels #traveltheworld #argentinatoAlaska #panamericana #nicaragua #surfing #welltravelled #adventuremobile

A post shared by Zvone Šeruga (@zvoneseruga) on

V Nikaragvi več kot trideset odstotkov prebivalstva preživi z manj kot dvema dolarjema na dan. Tam je trenutno popotnik Zvone Šeruga in jezi ga, da na ulicah ne srečuje žensk, ki bi ga s svojim videzom dovolj pritegnile, da jih fotografira (in potem te fotografije objavlja na družbenih omrežjih). Večina tamkajšnjih žensk je namreč predebelih. »Ne najdem ene ženske, za katero bi se bilo vredno ozreti,« piše Šeruga pod edino fotografijo tamkajšnjih prebivalk, ki niso po njegovem okusu. V nadaljevanju sicer priznava povezavo med revščino in nezdravo oziroma poceni hrano in zato upa, da si njegove izjave ne bomo razložili kot rasistične oziroma vredne »pribijanja na križ«.