Prenova križišča Celovške ceste in Drenikove ulice je bila ena zadnjih faz v sklopu celovite prenove Drenikove ulice. Te so se na občini lotili konec lanskega leta, cesta pa je bila v tem času včasih delno, včasih pa tudi v celoti zaprta za promet.

Celovita prenova Drenikove

Prenovo Drenikove ulice so gradbinci končali pred dobrima dvema tednoma, takrat je po cesti znova neovirano stekel promet, izjema je ostalo zgolj zavijanje v križišču s Celovško cesto. Gradbena dela v križišču so namreč takrat še potekala, promet je bil na odseku speljan po zgolj enem pasu Celovške ceste. Zdaj so se gradbinci umaknili tudi iz križišča, ki je spet normalno prevozno, deluje tudi semafor.

Na občini so sicer v sklopu prenove Drenikove prenovili cestišča in izboljšali pogoje za kolesarje in pešce, hkrati pa so prenovili tudi vročevod in plinovod. Na odseku ceste med križiščema z Verovškovo ulico in Celovško cesto so delavci tako na račun nekoliko ožjih voznih pasov razširili pločnike, ki si jih kolesarji in pešci delijo kot skupni prostor. S tem so na občini kolesarjem omogočili, da lahko zakonito vozijo tudi na odseku Drenikove ulice, kjer je bilo kolesarjenje prej prepovedano. Hkrati so delavci avtobusni postajališči na Drenikovi, kjer ustavljajo avtobusi številka 22, preuredili tako, da postajališči nista več izogibališči, pač pa avtobusi ustavljajo na desnem voznem pasu. Odstavni niši so gradbinci preuredili v pločnik.

Prenavljajo Vodnikovo cesto

S tem pa gradbenih del v Šiški še ni konec. Skoraj sočasno z zaključkom prenove Drenikove ulice so namreč delavci začeli prenavljati Vodnikovo cesto na odseku med ulico Na jami in koseško tržnico. Tudi ta zdaj precej prometna cesta bo po prenovi prijaznejša predvsem do kolesarjev in pešcev. Kot so ob tem pred časom pojasnili na občini, bodo dela na Vodnikovi cesti potekala po posameznih odsekih, pločniki bodo zaprti, na cestišču pa bodo občasno postavljene polovične zapore. žir