42-letni Avstralec je pred približno dvema letoma ubil zidarja Ramisa Jonuzija, ki je stanovanje v predmestju Melbourna sprva najel za tri dni. Nato je prosil za podaljšanje - ostati je želel še dodaten teden, za katerega bi moral plačati približno 130 evrov.

Jonuzi naj bi stanovanje najel, ker je potreboval poceni prostor, kjer bi se lahko soočil s svojimi osebnimi težavami, piše BBC. Ko je prišel dan plačila in bi moral 36-letnik poravnati tedensko bivanje, je imel na bančnem računu le okoli šest evrov. Ko je hotel kar oditi, ga je Colton napadel. Dva druga moška, ki sta skupaj s Coltonom oddajala omenjeno stanovanje, sta zidarja držala, 42-letni Avstralec pa ga je pretepal in davil. Tožilci so na sodišču povedali, da je Colton 36-letnika pretepal, dokler ni ta izgubil zavesti. Nato so ga po njihovih besedah trije moški zvlekli na vrt, kjer so z napadom nadaljevali. Colton je dejal, da je hotel »le«, da Jonuzi izgubi zavest, ni pa ga hotel ubiti, še piše BBC.

Sodnica Elizabeth Hollingworth je njegovo dejanje opisala kot »strahopetno, zlobno in neizzvano«. Colton je bil sprva obtožen umora, a so tožilci to obtožbo opustili, ko je moški priznal uboj. Po osmih letih prestane kazni bo lahko zaprosil za pogojni izpust.

V odzivu so s platforme Airbnb sporočili, da so nad dejanjem ogorčeni, ponudbo najema stanovanja pa so s platforme umaknili.