Polona Sepe se je uveljavila kot scenaristka in režiserka kratkih in dolgometražnih igranih filmov, TV-serij ter animiranih in dokumentarnih filmov. Dolgo se je spopadala s predsodki, da ženska ni sposobna voditi filmske ekipe.

Kamera teče

Filmsko režijo je študirala na AGRFT, profesionalno pot pa je nadaljevala kot asistentka režije pri filmih Iskanja Matjaža Klopčiča, Nasvidenje v naslednji vojni Živojina Pavlovića, Prestop Matije Milčinskega in Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica Karpa Godine. Posnela je več televizijskih nadaljevank, denimo Totalna razprodaja (2005), med njenimi kratkimi igrano-dokumentarnimi filmi izstopa Leti… leti… leti… ženska! (2002), v katerem se je posvetila problemu ženskega telesa kot predmeta reklamnih akcij, umetniškega ustvarjanja ter vojnih posilstev.

Leta 2007 je posnela dokumentarni portret Kamera tukaj in tudi teče o legendi slovenskega filma Petru Zlobcu. Kaj pa gospod Bach (2004) je njeno prvo dolgometražno delo, zadnje pa televizijski igrani film Pisma iz Egipta (2010). Za to zgodbo o življenju znanstvenice Jane Kolar je prejela nagrado viktor, so še sporočili s Slovenskega filmskega centra.