Le točko manj od Ljubljančana je dosegel zvezdnik Dwayne Wade. Pri domačih je bil z 31 koši najbolj razpoložen Paul George, dvojna dvojčka sta dosegla Jerami Grant s 27 točkami in 12 skoki ter Steven Adams, ki je ob 12 skokih dosegel tudi 10 točk. Uvod v tekmo je obetal drugačen razplet, saj so gostitelji povedli kar s 13:0. A gostje so se prebudili in dobri dve minuti pred koncem prve četrtine je Dragić s trojko poskrbel za prvo vodstvo (20:19) Miamija in ga takoj nato povišal še s košem za dve točki in trojko na +6 in do konca tekme domači niso več povedli.

Zmaga za Miami je bila zelo pomembna za končnico. V play off napreduje osmerica iz konference, trenutno pa je Miami prav na osmem mestu, z zmago naskoka pred Orlandom in tremi pred Charlottom, Brooklyn in Detroit ima dve zmagi več.

Poraz Dallasa po podaljšku

Dallas z Luko Dončićem pa je daleč od končnice na predzadnjem mestu zahoda in je kar 13 zmag oddaljen od osmega mesta. Danes so Teksačani po podaljšku izgubili proti New Orleans Pelikans s 125:129. Pri vsem skupaj Dallasu ni prav nič pomagala izredna igra Luke Dončića, ki je dosegel novega trojnega dvojčka - 29 košev, 13 skokov in 10 podaj. Na nasprotni strani je 30 točk dosegel Julius Randle, trojnega dvojčka pa je z 19 točkami, 10 skoki in 11 podajami dosegel Elfrid Payton. Dallas je polčas sicer dobil s +10, po menjavi strani pa ušel na 61:49. Gostje pa so se razigrali in celo povedli. v končnici so domači 19 sekund pred koncem po prostih metih Dončića povedli s 109:105. Gostje so nato hitro dosegli pet košev, 1,9 sekunde pred koncem pa je Dončić izvajal prosta meta, zadel le enkrat in ekipi sta šli v podaljšek.

Za nov mejnik pa je na tekmi poskrbel 40-letni nemški veteran Dirk Nowitzki. Ta je dosegel osem točk in se na večni lestvici NBA prebil na šesto mesto. Z zdaj 31.424 točkami je prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina (31.419).

Po prostem večeru Dallas nato naslednji obračun čaka v Portlandu.