Hokejisti Olimpije so v zmagovitem slogu odprli četrtfinalno serijo alpske lige proti lanskemu podprvaku Rittnu. Ljubljančani so za uvodno zmago s 3:0 izkoristili kakovostnejšo zasedbo in povedli v seriji na štiri zmage. Tekma številka dve bo jutri zvečer v Renonu na Južnem Tirolskem.

Olimpija je v rednem delu alpske lige dvakrat visoko ugnala italijanskega tekmeca, ki si želi ponoviti lanski uspeh z uvrstitvijo v finale. Tivolski kolektiv je tudi na uvodu končnice prevladoval na ledu in se od prve minute zaletel proti gostujočemu golu. Ljubljančani so kar tekmovali med seboj, kdo bo zapravil izrazitejšo priložnost, saj je izvrstno branil vratar Thomas Tragust. Hitrejša Olimpija je bila uspešnejša v kombinatoriki, obenem pa je neprestano vršila pritisk na italijanska vrata. Ritten je bil nevaren predvsem iz protinapadov, vendar se je v domačem golu izkazal Žan Us.

Olimpija je v drugi tretjini postajala vse bolj neučakana, saj so slovenski pokalni prvaki iz neposredne bližine zgrešili tudi prazna vrata. Tisoč gledalcev na tivolski tribuni je dočakalo olajšanje v 35. minuti, ko je domači kapetan Aleš Mušič zatresel mrežo iz drugega poskusa. Olimpija se je naposled sprostila in kmalu zatem prek Mihe Zajca ob prednosti igralca več povišala prednost na 2:0. Gostitelji so tudi v zadnjih dvajsetih minutah nadaljevali v visokem napadalnem ritmu, nemočni hokejisti Rittna pa so se branili tudi z nešportnimi potezami. Potek tekme so želeli obrniti s serijo provokacij, a se jim načrt ni izšel. Končno zmago Olimpije s 3:0 je z golom v prazno mrežo potrdil Mušič. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 44:23.

»Dolgo časa smo bili brez tekme, zato je bil začetek nervozen. Otežili smo si življenje, a si na koncu prigarali zmago,« je komentiral Matej Hočevar, pomočnik domačega trenerja Jureta Vnuka.