Čeprav sobotni derbi med Olimpijo in Mariborom ni navdušil, je ljubljanski vezist Goran Brkić vseeno pokazal dovolj znanja, da se je uvrstil na prvo mesto v Dnevnikovem glasovanju za igralca kroga. Sedemindvajsetletni nogometaš iz Pančeva v Vojvodini je po tekmi obžaloval zapravljeni priložnosti, ki si ju je priigral v drugem polčasu.

Goran Brkić je bil ob naletu Olimpije najnevarnejši posameznik derbija. Na začetku drugega polčasa je njegov poskus z razdalje ustavila vratnica, pozneje se je z obrambo izkazal mariborski vratar Kenan Pirić. Brkić je profesionalno kariero začel pri OFK Beograd, med njegove specialitete pa sodijo uspešno izvedeni prosti streli. Jeseni lani je prestajal kalvarijo s poškodbo gležnja na levi nogi, v katerega se je naselilo šest tujkov, zato je moral na operacijo. Alarm je zazvonil, ko je izgubljal gibljivost. Da bi blažil bolečino, je pil tablete in dobival protibolečinske injekcije. Bil je dovolj vztrajen, da se je uspešno vrnil na igrišča. Za nameček je na spomladanski premieri dvakrat zatresel mrežo Krškega, na zadnjem obračunu z Mariborom pa je bil za malenkost prekratek. Ljubljanski navijači ga imajo radi zaradi spoštljivega odnosa do dresa, Brkić pa je eden redkih nogometašev z območja nekdanje skupne države, ki se v Ljubljani sporazumeva v slovenskem jeziku.

V glasovanju za najboljšega posameznika minulega kroga se je na drugo mesto uvrstil napadalec Mure Amadej Maroša, ki je dosegel dva gola pri visoki zmagi nad Krškim. Tretji je bil napadalec Celja Dario Vizinger, ki je bil trikrat uspešen ob prvem spomladanskem porazu Triglava. Do točk sta se dokopala še branilec Maribora Saša Ivković in goriški adut Andrija Filipović, ki je odločil tekmo z Domžalami. V skupnem vrstnem redu še vedno vodi Andrej Vombergar, ki je pozimi prestopil v Rusijo.