Kot poroča časnik, morajo vsi trije nekdanji člani uprave plačati nekaj več kot milijon evrov odškodnin, ob tem pa še zamudne obresti od dneva vložitve tožbe, ki se je vlekla od leta 2014, in okoli 45.000 evrov pravdnih stroškov, ki jih je imel DUTB. Trojica, ki se mora sama dogovoriti, v kakšnem razmerju bo povrnila denar, lahko sicer zahteva še revizijo postopka kot izrednega pravnega sredstva na vrhovnem sodišču, kar naj bi po navedbah Večera tudi storili.

Tokratna odločitev sodišča se nanaša na 1,09 milijona evrov posojila Probanke decembra leta 2009 družbi Medaljon, ki je bila pomembna lastnica Probanke, prek Profectusa in Zlate monete II pa pomembni lastniki Medaljona in s tem Probanke prav člani njene nekdanje uprave.

Pajenkova je za časnik povedala, da se je s sodbo šele seznanila, očitkov pa da ne sprejema. Ob tem je dodala, da denarja za plačilo odškodnine nima, sicer pa je bančna zakonodaja jasna, o vsem pa so seznanjali Banko Slovenije, tako da ji odločitev sodišča ni razumljiva. Brez možnosti za vračilo naj bi bil tudi Verstovšek, medtem ko se Lahova na sodbo za zdaj ni odzvala.

Pajenkova in Lahova sta bili sicer januarja na mariborskem sodišču tudi kazensko obsojeni zaradi dveh poslovnih goljufij, za kateri je sodišče izreklo vsaki po leto in enajst mesecev pogojne zaporne kazni v preskusni dobi štirih let. Proti vsem trem članom uprave je DUTB sicer vložila še več drugih odškodninskih tožb.