S tem so zadržali osmo mesto, tokratnim tekmecem pa pobegnili na dve zmagi. Nekdanji slovenski kapetan Goran Dragić je v dobrih 27 minutah, kolikor jih je preživel na igrišču, dosegel 19 točk, v šestih poskusih je zadel tudi štiri mete za tri točke. Temu je dodal štiri asistence in dva skoka. Bil je najboljši strelec svoje ekipe, drugi je bil Dwyane Wade s 17 točkami, pri tekmecih jih je Jeremy Lamb dosegel 21.

»Obramba je bila dobra, vsi smo si pomagali in to se je poznalo na igri. Tudi v napadu je žoga dobro krožila, zadeli smo ključne mete. To je bila pomembna tekma, ostali smo v igri za končnico. A moramo se dokazati tudi v Oklahomi in na drugih gostovanjih. Smo pa bolj samozavestni in to se je pokazalo tudi danes, ko smo zadevali v zaključku. Četudi smo v prvem polčasu zgrešili nekaj metov, samo to nadoknadili z obrambo, kar običajno ni bilo pravilo,« je menil Dragić, ki je v igro vstopil s klopi.

Igralci Charlotta so dobili prvo četrtino z 20:19, Miami pa s tem izidom drugo. Po izenačenem prvem polčasu je bila taka tudi tretja četrtina, v kateri si je Miami priigral le točko prednosti, toda nato je dobil zadnji del z 32:15 za zanesljivo slavje.

Miami bo naslednjo tekmo odigral na gostovanju pri Oklahomi že v noči na torek po slovenskem času, ko bo na delu tudi Dallas Luke Dončića, ki bo gostil New Orleans.

Joel Embiid je dosegel 40 točk in 15 skokov, s tem pa je Philadelphia 76ers obdržala v ravnovesju tekmo, na kateri je Grk Giannis Antetokounmpo dosegel rekord kariere z 52 točkami za Milwaukee Bucks. Philadelphia je zmagala s 130:125 in si v dvoboju s trenutno najboljšo ekipo lige že zagotovila nastop v končnici. Embiid je na dvainpetdeseti tekmi dosegel dvojni dvojček ter na petindvajseti vsaj 30 točk in 10 skokov.

Trideset točk LeBrona Jamesa pa ni bilo dovolj za zmago Los Angeles Lakers, še več, ekipa je doživela boleč poraz s 123:124 proti New York Knicks, trenutno najslabšo ekipo na lestvici NBA. Lakers so tako na 11. mestu lige, devet zmag jih loči od mestnih tekmecev Clippers, ki imajo v rokah zadnje mesto, ki še vodi v končnico.