»Lansko jubilejno leto, ko smo zaznamovali 25. obletnico slovenskega podjetja Euro Plus, krovnega podjetja skupine NiceLabel, je bilo za nas zelo uspešno, saj smo dosegli 24-odstotno rast prihodkov glede na preteklo leto. V matičnem podjetju s sedežem v Sloveniji smo ustvarili 11,6 milijona evrov prihodkov, prihodki globalne skupine NiceLabel pa so bili znatno višji,« pove Matej Košmrlj, izvršni direktor Euro Plusa.

»Rast potrjuje, da trgi po vsem svetu dobro sprejemajo naše inovativne programske rešitve za upravljanje procesov označevanja s črtno kodo, ki smo jih predstavili leta 2017. Podjetja z našimi rešitvami pomembno znižajo tveganja za napačne oznake in s tem povezane drage odpoklice serij, milijonske izpade prometa in izgubo ugleda, ki bi bili zanje sicer usodni.«

Celoviti sistemi za označevanje

Najpomembnejši svetovni trgi skupine so Severna Amerika, Nemčija, Velika Britanija, Nizozemska, Francija, Švica in Italija, svoje rešitve pa prodaja v več kot sto držav po vsem svetu. »Glede na široko geografsko pokritost si bolj kot za širitev prizadevamo za nadaljnjo krepitev poslovanja na vseh ciljnih trgih. Svoje rešitve želimo čim bolj približati podjetjem po vsem svetu, jim pomagati povečati učinkovitost logističnih procesov, izkoristiti poslovne priložnosti, doseči skladnost z vse strožjimi uredbami na področju označevanja, obenem pa znižati stroške poslovanja,« izpostavlja Košmrlj.

»Zato širimo globalno mrežo partnerskih podjetij, ki končnim uporabnikom ponujajo naše standardne programe za oblikovanje in tiskanje etiket, obenem pa se čedalje bolj usmerjamo v razvoj celovitih sistemov za označevanje v specifičnih industrijskih panogah, na primer farmaciji, trgovskih verigah, avtomobilski, prehrambni, elektronski industriji… Od tega si obetamo nadaljnjo rast tržnega deleža in izboljšanje konkurenčnega položaja znotraj skupine treh vodilnih globalnih ponudnikov programskih rešitev za označevanje, saj naš tržni potencial še zdaleč ni izkoriščen.«

Črtna koda v javnem oblaku

Konec lanskega leta je NiceLabel predstavil svetovno novost, ki ima veliko uporabno vrednost za proizvodna in logistična podjetja – sistem za označevanje s črtno kodo v javnem oblaku (Label Cloud). Gre za »programsko opremo kot storitev«, zgrajeno na osnovi lastne rešitve za upravljanje procesov označevanja (Label Management System – LMS). Uporabnikom omogoča centralizirano vodenje postopka oblikovanja etiket ter zbiranje podatkov o izdelkih in kakovosti, pri čemer lahko podružnice, dobavitelji in partnerji dostopajo do informacij v oblaku in svoje etikete tiskajo lokalno.

Rešitev v oblaku uporabnikom prinaša stroškovne prihranke, povečano agilnost in digitalizacijo procesov zagotavljanja kakovosti, naložba pa se povrne v manj kot šestih mesecih. Obenem so izdali NiceLabel 2019, posodobljeno različico celotnega portfelja strežniških in namiznih rešitev, ki prinaša izboljšave na področju učinkovitosti tiskanja in nove lastnosti, ki uporabnikom pomagajo zmanjšati odvisnost od informacijske podpore in dodatno poenostavljajo proces zagotavljanja kakovosti.

Prepoznavnost in kredibilnost

V zadnjih letih je skupina več kot podvojila število zaposlenih. V šestih pisarnah na treh celinah trenutno zaposluje okoli 150 sodelavcev različnih narodnosti. V zadnjih letih, odkar so v poslovni skupnosti in javnosti tudi na račun naziva gazela bolj prepoznavni, v Sloveniji na splošno nimajo večjih težav z iskanjem kadrov; oglašajo se jim kandidati z različnih področij. Imajo pa v Sloveniji ali tujini občasno težave z iskanjem ozkospecializiranih profilov s posebnim tehničnim znanjem ali takih, ki obvladujejo več tujih jezikov.

Vedno smo veseli, ko se nam oglasijo vrhunski programerji in drugi kakovostni kandidati, pristavijo v skupini, ki si z nagradami in priznanji, kot sta evropska poslovna nagrada in certifikat AAA, predvsem pa s kakovostnimi programskimi rešitvami in čedalje večjim številom referenc med podjetji s seznama Fortune1000, povečuje kredibilnost na mednarodnih trgih.