Zmagovalec slaloma za 58. Pokal Vitranc Švicar Ramon Zenhäusern, ki je bil drugi na prvi progi, je v finalu končal na četrtem mestu.

Noel je bil najhitrejši na prvi progi, v finalu pa je kljub večji napaki na prelomnici ubranil prednost ter se veselil še tretje zmage na slalomih v prav kar končani sezoni, potem ko je dobil prestižni slalomski dvojček Wengen - Kitzbühel. Vse tri zmage v svetovnem pokalu je osvojil letos.

Veliki kristalni globus, že osmega zaporednega, ter mala globusa v seštevku veleslaloma in slaloma je predčasno, pred finalnimi tekmami v Andori, osvojil Avstrijec Marcel Hirscher, ki v Andori ni blestel. Zadnjo tekmo sezone je končal na 14. mestu (+1,62).

Hadalinu, ki si je svoj nastop na premiernem finalu sezone svetovnega pokala priboril kot 18. slalomist sezone, se prva vožnja ni posrečila, na prelomnici se mu je pripetila napaka, po kateri je izgubil ritem ter pristal na 20. mestu.

V finalu je bil agresivnejši, vpisal je četrti čas finala, kar pa še vedno ni bilo dovolj za uvrstitev v najboljšo petnajsterico, ki je na finalnih tekmah sezone upravičena do točk svetovnega pokala in do točk za startno listo. Hadalin je v slalomskem seštevku sezono končal na zanj odličnem 19. mestu.

Kljub zadnji ničli je za 23-letnim Vrhničanom najboljša sezona v karieri, v kateri je prvič stopil na oder za zmagovalce v članski konkurenci. Na svetovnem prvenstvu v Areju je osvojil srebro v alpski kombinaciji, dosežek, ki ga je po prvenstvu dopolnil s tretjim mestom, prav tako v kombinaciji, v Banskem. Decembra v Saalbachu je z osmim mestom osvojil najboljši dosežek na klasičnih slalomih v svetovnem pokalu. Dolga sezona je pustila svoj davek, tako da je tudi sam že pred Kranjsko Goro tožil, da mu forma popušča.