Protestniki, ki so jih vodili aktivisti in študenti, so se sprehodili skozi središče mesta, pri čemer so vzklikali »Milo, lopov« in »Mi smo država«, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po navedbah regionalne televizije N1 so protestniki v policiste in zgradbe državnih institucij, ki jih ti varujejo, metali kamenje. Policija je ob tem sporočila, da ni bil poškodovan nihče, ne bodo pa tolerirali nasilja. Na podlagi posnetkov bodo identificirali tiste, ki so metali kamenje, so sporočili.

Protesti potekajo že več tednov zapored. Začeli so se, potem ko je črnogorski tajkun Duško Knežević, ki je pobegnil iz države, objavil posnetek, kako je pred parlamentarnimi volitvami leta 2016 v kuverti dal 97.500 evrov bivšemu županu Podgorice Slavoljubu Stijepoviću.

Knežević je takrat povedal, da mu je denar dal v dogovoru z Đukanovićem za financiranje volilne kampanje ter da je to samo del od "nekaj milijonov evrov", ki jih je namenil za financiranje Đukanovićeve vladajoče Demokratske stranke socialistov v zadnjih dveh desetletjih.

Črna gora je za Kneževića razpisala Interpolovo tiralico. Obtožujejo ga, da vodi kriminalno skupino, ki je preko njegovih bank v Črni gori prala denar.

Đukanović in njegova stranka obtožbe zanikata. Predsednik je na oblasti v Črni gori skoraj tri desetletja. Od leta 1991 je bil šestkrat premier in dvakrat predsednik države. Pozive k odstopu zavrača.

Organizatorji so nov protest v črnogorski prestolnici napovedali za prihodnjo soboto, še navaja N1.