Ponoči se bo povsod pooblačilo. Zjutraj se bodo od severa začele pojavljati padavine. Najnižje jutranje temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 0, drugod od 2 do 9, ob morju do 12 stopinj.

V ponedeljek bo oblačno, padavine se bodo dopoldne razširile nad vso državo. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije ob močnejših padavinah spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer bodo padavine od severa slabele. Temperature bodo od 1 do 7 stopinj.

Opozorilo: Zaradi sušnega vremena je na Primorskem danes še velika nevarnost požarov v naravnem okolju. Danes sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Obeti: V torek bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne v glavnem ponehale. Od severozahoda se bo počasi jasnilo. Hladno bo. V sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Na Primorskem bo oba dneva pihala zmerna burja, ponekod drugod pa severni veter.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se pomika prek zahodne Evrope proti Alpam. Pred njo od jugozahoda k nam priteka razmeroma topel in nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo oblačnost v krajih zahodno od nas zgostila, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu jugo. V ponedeljek se bodo padavine od severa razširile nad vse sosednje pokrajine. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo veter severnih smeri, ob Jadranu burja.