V odsotnosti Dončića, ta je počival zaradi udarca v koleno, ki ga je prejel na tekmi proti Denverju v četrtek, se je pri gostih izkazal še Maxi Kleber z dvojnim dvojčkom (18 točk, 12 skokov) in tudi veteran Dirk Nowitzki, ki je odigral 29 minut, kar je največ na tekmi v tej sezoni. Dosegel je 14 točk, s tem pa mu je zmanjkalo le štiri točke do izenačenja dosežka Wilta Chamberlaina na šestem mestu med strelci na večni lestvici.

»Lovil sem rekord, vendar nisem bil najbolj strelsko razpoložen v zaključku tekme. Tudi nisem našel odprtih metov. Pomembno je, da smo zmagali, tako da gremo naprej,« je po tekmi dejal 41-letni Nemec.

Dallas je v prvem polčasu vodil že z 20 točkami razlike, a so gostje v drugem polčasu postopoma zniževali zaostanek in pet sekund pred koncem srečanja prišli do -3 (116:119). Devin Harris je nato z dvema zadetima prostima metoma potrdil zmago domačega moštva.

Dallasu je tako vendarle uspelo po osmih tekmah končati niz porazov, naslednjo tekmo pa bo Dončićeva ekipa igrala v torek, ko bodo tekmeci košarkarji New Orleansa. Po podatkih spletne strani Rotowire je verjetno, da bo Dončić takrat že nazaj na parketu.

V pretekli noči so bili aktivni tudi prvaki Golden State Warriors, ki so zabeležili prepričljivo zmago s 110:88 na gostovanju pri Oklahoma City Thunder. Pri gostih, ki so vodili od začetka srečanja, je bil najbolj razpoložen Stephen Curry s 33 točkami, Klay Thompson jih je dodal 23.

Z zmago se je moštvo iz okolice San Francisca po nizu neprepričljivih predstav - na zadnjih desetih tekmah so zabeležili le pet zmag - vrnilo na vrh lestvice zahodne konference. Z izkupičkom 47:21 so tik pred Denver Nuggets, ki imajo po tesni zmagi z 102:100 nad Indiana Pacers 46 zmag in 22 porazov.

Denver je na domačem parketu v prvem polčasu zaostajal že za 17 točk, a v drugem delu tekme preobrnil potek srečanja. Znova se je izkazal srbski center Nikola Jokić, ki je bil s 26 točkami prvi strelec domačega moštva. Zmago pa je z uspešnim prodorom pod koš sedem sekund pred koncem prinesel Paul Millsap. Ta je tekmo končal s 15 točkami in 13 skoki.