V Maroku rojeno 33-letnico so v bolnišnici v bližini Milana sprejeli 29. januarja zaradi nepojasnjenih bolečin v trebuhu, umrla pa je 1. marca, je povedal milanski tožilec Francesco Greco, ko je sporočil, da so sprožili preiskavo.

Po navedbah italijanskega časnika Corriere della Sera so, potem ko so jo sprejeli, izvedli več testov, da bi ugotovili, zakaj se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo. A niso ničesar ugotovili, zaradi česar so vzorce poslali v specializiran laboratorij v mestu Pavia, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rezultati, ki so jih prejeli šele 6. marca, so pokazali prisotnost "mešanice radioaktivnih snovi, ki jih ni mogoče dobiti v prosti prodaji", so povedali neimenovani viri.

Odvetnik Fadilove Paolo Sevesi je ob tem povedal, da mu je že sama dejala, da se boji, da je bila zastrupljena.

33-letnica je širši javnosti postala znana, potem ko je leta 2012 objavila knjigo o dogajanju na bunga bunga zabavah. Med drugim ji je Berlusconi na eni od zabav izročil kuverto z 2000 evri gotovine in ji dejal, "naj ne bo užaljena". Na eni od zabav pa sta dve dekleti, preoblečeni v nuni, plesali striptiz pred vodjo konservativne stranke Naprej Italija.

Primer sega nazaj v leti 2008 in 2009, ko je tedaj ambiciozni "poslovnež" Giampolo Tarantini vodil dekleta na zabave v Berlusconijevih vilah v Rimu in na Sardiniji. Zaradi zvodništva je bil obsojen na nekaj manj kot osem let zapora.

Berlusconi se je moral v tem sodnem procesu zagovarjati zaradi spolnih odnosov s tedaj 17-letno Maročanko Karimo El Mahroug, znano kot "Ruby, tatica src", na njegovih razvpitih zabavah. Leta 2013 so Berlusconija v tem primeru zaradi zlorabe položaja sprva obsodili, leta 2015 pa nato oprostili zaradi pomanjkanja dokazov.

Zatem se je proti njemu odprlo več preiskav in tudi že sodnih postopkov zaradi vplivanja na priče.