V nedeljo bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, ponekod v hribih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na vzhodu do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi sušnega vremena je na Primorskem velika nevarnost požarov v naravnem okolju. V nedeljo sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno, padavine bodo zjutraj ali zgodaj dopoldne od severa zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo na območjih z močnejšimi padavinami spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. V torek bo še oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne ponehale. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja.

Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu, nov frontalni val pa je zajel Britansko otočje. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo se bodo oblaki na zahodu počasi gostili, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.