Tako pijan, da ni našel avta

Kadar piješ alkohol in ne najdeš vozila, si verjetno pijan. Do takšnega zaključka so prišli kranjski policisti, delili pa so ga tudi na svojem facebook profilu. Objavo so popestrili z različnimi čustvenčki ter sliko Rožnatega Panterja, ki je z več praznimi steklenicami okoli sebe omagal na klopci. Simpatična objava policistov pa ima resnejše ozadje. V noči s sobote na nedeljo je kranjskogorske policiste na pomoč poklical moški, ki nikakor ni našel svojega avtomobila. Spomin, kje je parkiral, mu je namreč izbrisal alkohol. Policisti so se odzvali na prošnjo in s skupnimi močmi jim je vozilo uspelo najti, opitež pa se je domov odpravil s taksijem. Nauk zgodbe: kadar piješ alkohol, ne vozi. Pokliči taksi, pelji se z avtobusom ali pa bodi potnik na zadnjem sedežu (treznega) prijatelja.

Gostoljubno Mariborčanko okradel žejen tat

Iz Maribora poročajo o nenavadni tatvini. 38-letni Slovak je preizkušal srečo in naletel na sicer zaprta, a odklenjena vrata ter se sam povabil v stanovanje. V njem živeča gospa je predrznega možakarja opazila, on pa jo je lepo prosil za kozarec vode. Ker so Štajerci poznani po gostoljubju, mu vode ni mogla odreči, ga je pa nagnala iz stanovanja. Ta je sicer takoj zatem prišel nazaj, spil vodo in gospo prosil za dodaten kozarec. Med nalivanjem drugega kozarca ji je iz torbice, ki je visela na obešalniku, ukradel denarnico s 160 evri. Gospa je krajo opazila, poklicala policijo, nato pa se z možem odpravila v izvidnico. Osumljenca sta našla nedaleč proč, policija pa ga je tam tudi prijela.

Letalo obrnili zaradi pozabljenega otroka

»Naj nam bog pomaga. Se lahko vrnemo?« je pilot letala, ki je bilo iz Savdske Arabije namenjeno v Kuala Lumpur, pobaral nadzorni stolp. Vzrok niso bile grožnje z bombo, teroristični napad ali zdravstveno stanje kakšnega potnika. Ena od potnic je namreč na terminalu letališča pozabila dojenčka. Pilot je moral zmedenim nadzornikom nenavadno prošnjo večkrat ponoviti, nakar je le dobil dovoljenje. Med zabavnejšimi razlogi za nepričakovan postanek letala je še primer iz leta 2013, ko je letalo iz Los Angelesa na poti v New York pristalo v Kansas Cityju, ker eden od potnikov kljub številnim opozorilom ni nehal peti pesem I will always love you legendarne Whitney Houston.

Kavbojke rešile življenje

»Brez kavbojk me zdaj ne bi bilo tukaj. Rešile so mi življenje,« je 30-letni nemški jadralec Arne po urah lebdenja na morju ob novozelandski obali povedal medijem. Z bratom sta se na 12-metrski jadrnici iz Aucklanda odpravila vse do brazilskega Ria de Janeira, a je Arne kmalu po izplutju zaradi nemirnega morja pristal v vodi. Zaradi trimetrskih valov brat do njega nikakor ni mogel spraviti vrvi in rešilnega jopiča, 30-letnik je bil tako prepuščen lastni iznajdljivosti. »Slekel sem hlače, konca hlačnic zvezal, kavbojke napihnil z zrakom, si jih povlekel čez glavo in imel improviziran rešilni obroč,« je opisal trik, ki ga je pred leti videl v nekem dokumentarcu. Na srečo je kmalu na pomoč priletel še helikopter, ki je brata odpeljal na varno. Navodila, kako napihniti hlače v vodi, najdete tudi na portalu youtube.

V boju z lisico tokrat zmaga za putke

Saj poznate pripovedke o lisicah in kokoših, kajne? Zvite zveri si želodce najraje napolnijo s porejenimi putkami, zaradi česar med tema vrstama živali ni velike ljubezni. A tudi to, kdo je plen in kdo plenilec, se v modernem svetu spreminja. Na kmetijski šoli v Franciji se je namreč pripetil krvav napad, v katerem je življenje, presenetljivo, izgubila lisica. »Šlo je za čredni nagon. Napadle so jo s kljuni,« je o neobičajnem dogodku povedal vodja perutninskega oddelka. Lisica razjarjenim kokoškam ni mogla pobegniti, saj se vrata ograde, skozi katera je vstopila, avtomatično zaprejo. Morda je vredno omeniti še, da je bilo v ogradi 3000 kokoši, lisica pa se je na svoj zadnji lov odpravila sama.