Pražnji vikend se bo v soboto začel v Celju, kamor prihaja Triglav. Celjani morajo v tej tekmi zmagati, kajti med 4. in predzadnjim, 9. mestom je vsega 8 točk razlike, kar sta vsega dva kiksa. 1,70 je kvota na domačo zmago, v katero se da verjeti. Kljub Mertlju, ki poveljuje obrambi Triglava, je ta vseeno slabši del gorenjske ekipe, enako pa velja tudi za Celjane. Torej bi morali pasti vsaj trije goli skupno, kar je vredno lepih 1,85.

V drugi tekmi Mura, ki je v Velenju dobila zaušnico, doma pričakuje resda zadnje, a nič kaj naivno Krško. Proti Celju so lovili in tudi ujeli izenačenje. Čeravno imajo Prekmurci večje težave z nižje rangiranimi ekipami kot z vodilnimi, je Mura je nesporen favorit s kvoto 1,50. Za kaj več bo treba odigrati »hendikep«. Za to, da bo Mura zmagala z več kot golom razlike, je na voljo 2,19, da bo zmagala s točno golom razlike, pa 3,45. No, prej je pričakovati prvo, da bodo Prekmurci Krčanom tokrat izdatno vrnili za zadnja dva poraza.

Sobota se bo iztekla v derbi. Olimpija – Maribor. Medtem ko se Olimpija še vzpostavlja, Maribor zavoljo poškodb prav tako ne daje vtisa, da je v polni formi. Olimpija bo igrala brez Suljića, v štajerskih vrstah pa bodo nazaj Hotić, Pihler, Milec in Viler. Za Olimpijo šteje samo zmaga, Maribor bo povsem zadovoljen že s točko. Da se pričakovati previden prvi polčas, kot soliden »obvoz« pa se ponuja 1,50 vredna stava, da bo v drugem polčasu padlo več golov kot v prvem. Morali bi pasti tudi vsaj trije goli, kar je vredno spodobnih 1,70, kar se tiče dvojnih znakov, ki sta v obeh primerih vredna 1,40, pa se ga zdi bolj varno nameniti Mariboru.

V nedeljo bo Aluminij pričakal Rudar. Če so domačini v zimskem premoru najbolj spremenili ekipo, Rudar spada med tiste, ki so jo spremenili najmanj, glede na to, da je dvojni znak na njih vreden 1,70, pa ni dileme, kaj odigrati.

In še Gorica – Domžale. Domačini so trenutno predzadnji in nujno potrebujejo serijo uspehov. V obeh ekipah bosta manjkala glavna graditelja igre Celcer in Ibričić. Kar je v prid Gorice, saj bi ji eksperiment in kanček več »indijanstva« lahko zgolj koristila, računati pa gre tudi na njihov motiv. Pa še dvojni znak na njih je mamljivo visok – 1,86.