Pred reprezentančnim premorom bodo klubi v prvi slovenski ligi odigrali tekme 23. kroga. Ker so spomladi že odigrali tri kroge, so morali vsi klubi že ujeti tekmovalni ritem in polno formo. Tako kot vsako sezono bosta tudi letos eden ali dva kluba v primerjavi z jesenjo pokazala veliko boljše predstave, napredovala na lestvici in žela pohvale (Triglav). Enako bo število tistih, ki bodo razočaranje glede na igre jeseni (Aluminij). Bolj ko se bo bližal konec sezone, večji bo pritisk, saj bo vse manj popravnih izpitov.

Celje – Triglavdanes ob 14.45, sodnik: Vinčić

Celjani imajo z Rudijem Vancašem Požegom trenutno prvega strelca lige z 12 zadetki, vendar je njihova igra zelo nestanovitna. Nihanja so velika že znotraj same tekme. To je deloma povezano z mladostjo zasedbe, deloma pa s taktičnimi odločitvami trenerja Dušana Kosiča. Kranjčani prekipevajo od samozavesti, saj so spomladi edino moštvo s stoodstotnim izkupičkom devetih točk. Trener Dejan Dončić mora miriti evforijo, ki je zajela Gorenjsko. Triglav je postal ekipa z repom in glavo, postavljena je hierarhija, dodana vrednost so Mertelj, Majcen, Tijanić in Svarka, zato Celjane čaka zahteven tekmec.

Verjetni postavi – Celje: Jurhar, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, Brecl, Pišek, Cvek, D. Štraus, Požeg Vancaš, Lotrič, Vizinger. Triglav: Arko, Rogelj, Karamatić, Arh Česen, Mlakar, Mertelj, Tijanić, E. Kryeziu, Svraka, Crnov, Majcen. Naš namig: 0.

Mura – Krško danes ob 17. uri, sodnik: Obrenović

V krogu, ki prinaša derbi, sta si Mura in Krško že jeseni naredila svojevrstni derbi ozadja. Če se je Muri »zgodil« poraz na Fazaneriji, ko je odločil Marco Da Silva (0:1), je na stadionu Mateja Gubca to postal že trend, ko so Prekmurci zgrešili svoje priložnosti in nato pomagali Krčanom do zmage (2:0). Ante Šimundža naj bi po porazu v Velenju lahko precej premešal postavo, v kateri prvič ne bo Klemna Šturma, Krčani pa so, kot pravi vratar Marko Zalokar, že na točki, ko nimajo česa izgubiti. Recept za čustveno tekmo: Muri gre že pošteno za čast, Krškemu pa za preživetje.

Verjetni postavi – Mura: Obradović, Kous, Maruško, Peričić, Pucko, Šušnjara, Lorbek, Kozar, Bobičanec, Maroša, Sirk. Krško: Zalokar, Vojković, Cetina, Batarelo, Španring, Kordić, Petrović, Da Silva, Jandrek, Volaš, Vukušić. Naš namig: 1.

Aluminij – Rudarjutri ob 17. uri, sodnik: Balažič

Aluminij je bil jeseni hit, spomladi pa je največje razočaranje s tremi porazi brez doseženega gola, ki so le deloma posledica zimskih odhodov nosilcev igre. Trener Oliver Bogatinov nima težav le v napadu, kjer zimska okrepitev Jure Matjašič še išče formo, ampak tudi v luknjasti obrambi, kjer se pozna odsotnost izkušenega Jakšića. Aluminij mora formo nujno dvigniti tudi zaradi polfinala slovenskega pokala z Olimpijo v začetku aprila. Rudar se je z dvema zaporednima zmagama, ker je postal tekmovalna ekipa z igro na rezultat, odlepil od Krškega v boju za obstanek.

Verjetni postavi – Aluminij: Kovačić, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec, Horvat, Petrovič, Leko, Maloku, Matjašič. Rudar: Radan, Tomašević, Pušaver, Kašnik, Hrubik, Ćosić, Arap, Krefl, Trifković, Radić, Tučić. Naš namig: 0.

Gorica – Domžalejutri ob 20. uri, sodnik: Šmajc

Števec zaporednih goriških porazov se je v Mariboru ustavil pri številki sedem, padanje po lestvici navzdol pa na devetem mestu. Ne glede na simpatije, ki jih je v nogometnih krogih deležna severnoprimorska ekipa, je v tem trenutku njena edina skrb boj za obstanek. Naslednji tekmec, prek katerega bo trener Bašić iskal luč na koncu tunela, je eden zahtevnejših. Ne nazadnje tudi zato, ker so Domžalčani v seriji štirih zaporednih zmag. Zagotovo so močnejši tudi v psihološkem smislu, kar je še ena goriških šibkih točk v obdobju prostega pada.

Verjetni postavi – Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, M. Kavčič, Kolenc, Oršolić, Šipek, Osuji, Smajlagić, Velikonja. Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Hodžić, Mujan, Lazarević, Gnezda Čerin, Vuk, Nicholson. Naš namig: 0.