Na prvi tekmi 11. aprila in povratni teden dni pozneje se bodo med seboj pomerili Villarreal in Valencia, Benfica in Eintrach Frankfurt, Slavija Praga in Chelsea, medtem ko bosta za derbi poskrbela Napoli in Arsenal. Bogate izkušnje z otoškim nogometom ima trener Neapeljčanov Carlo Ancelotti, saj je med letoma 2009 in 2011 vodil Chelsea ter z njim proti topničarjem na štirih tekmah zabeležil tri zmage in poraz.

Žreb je razveselil Ancelottijevega predhodnika na klopi Napolija in zdajšnjega trenerja Chelseaja Maurzia Sarrija, ki se je na vsak način želel izogniti odhodu v Kampanjo. »Z Napolijem bi se rad srečal šele v finalu, saj to pomeni, da bo tam zaigral tudi on. Zaradi dobrega odnosa s tamkajšnjimi ljudmi bi mi bilo zelo težko,« je dejal Maurzio Sarri.

Drugorazredno evropsko tekmovanje se bo nadaljevalo brez slovenskih nogometašev, potem ko je kijevski Dinamo Benjamina Verbiča v osmini finala klonil proti Chelseaju, zagrebški Dinamo Petra Stojanovića je izgubil proti Benfici, Inter Samirja Handanovića pa je moral priznati premoč Eintrachtu.

Izidi povratnih tekme osmine finala: Salzburg – Napoli 3:1, v četrtfinale Napoli s 4:3, Krasnodar – Valencia 1:1, v četrtfinale Valencia s 3:2, Dinamo Kijev – Chelsea 0:5 (Benjamin Verbič zaradi bolezni ni igral za Dinamo), v četrtfinale Chelsea z 8:0, Inter Milano – Eintracht Frankfurt 0:1 (Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter), v četrtfinale Eintracht z 1:0, Arsenal – Rennes 3:0, v četrtfinale Arsenal s 4:3, Villareal – Zenit St. Peterburg 2:1, v četrtfinale Villlareal s 5:2, Benfica – Dinamo Zagreb 3:0 po podaljšku (Petar Stojanović je igral do 104. minute, ko je bil izključen pri Dinamu), v četrtfinale Benfica s 3:1, Slavia Praga – Sevilla 4:3 po podaljšku, v četrtfinale Slavia s 6:5.