Med vodilno trojico po prvem krogu spomladanskega dela ni bilo spremembe glede razlik v točkah, a se bo to po današnjem dnevu spremenilo. V derbiju kroga se bodo udarile vodilne Radomlje in Sežana, ki si deli drugo mesto z Bravom.

Gostujoče moštvo trenerja Andreja Razdrha v Radomlje prihaja z eno samo mislijo – po zmago. Z njo bi Sežana ujela Radomljane in se še bolj aktivno vključila v boj za naslov prvaka in s tem napredovanje v 1. SNL. A seveda imajo svoje načrte tudi gostitelji, ki vedo, da bi se z uspehom vsaj začasno nekoliko znebili enega od resnih konkurentov za vrh. Radomlje so bile v prvem spomladanskem krogu precej bolj prepričljive, saj so s kar 5:1 odpravile Ilirijo, medtem ko se je Sežana namučila s Fužinarjem za minimalno zmago z 1:0. Razdrh bo zaradi kartonov pogrešal Jana Humarja, domači trener Muamer Vugdalić pa Luko Cerarja. Obračun med Radomljami in Sežano bo tudi dvoboj vodilnih strelcev lige. Anel Hajrić jih je do zdaj zabil 23, Papa Ibou Kebe, ki pri zmagi Sežane proti Fužinarju ni sodeloval, pa 15.

Dogajanje v Radomljah bodo podrobno spremljali pri Bravu. Ljubljančani bodo danes na delu dve uri pred obračunom Radomlje – Sežana, z morebitnimi novimi tremi točkami pa bi jim ustrezal kakršen koli razplet. Naloga ne bi smela pretirano težka, saj Bilje v letošnji sezoni ne igrajo v posebno dobri formi in z 18 osvojenimi točkami zasedajo 12. mesto na lestvici. Ob omenjenih obračunih velja omeniti še pomurski derbi med Nafto in Beltinci.

2. SNL, 19. krog, danes ob 13. uri: Vitanest Bilje – AŠK Bravo, ob 15. uri: Kalcer Radomlje – CherryBox24 Tabor Sežana, Ilirija 1911 – Jadran Dekani, Krka – Brda, Roltek Dob – Drava Dakinda Ptuj, Rogaška – Ankaran Hrvatini, Brežice Terme Čatež – Fužinar Vzajemci, nedelja ob 13. uri: Nafta 1903 – Beltinci.