Z aprilom se bo uveljavila dogovorjena poravnava za Agrokor, ki naj bi ga razdelili na dva dela. Zdrav del bo prešel pod Fortenova grupo, slab pa ostal na Agrokorju, ki ga bodo sčasoma ugasnili.

Sberbank se je kot lastnica koncerna uveljavila s pretvorbo danih posojil in je napovedovala, da bo delež v koncernu prodala že letos. A Poletajev je za Bloomberg dejal, da nameravajo pred prodajo svoji naložbi povečati vrednost.

Na prodajo naj bi tako počakali, medtem pa izboljšali korporativno vodenje, tehnologijo in maloprodajo. Delavcem, ki po njegovem dobro opravljajo svoje delo, se po njegovih besedah ni treba bati za službe. Kot možni način prodaje je navedel izvedbo javne ponudbe delnic (IPO) na borzi.

Zagrebški časnik Jutarnji list pa danes med drugim navaja, da je Sberbank spremenila prodajne načrte zato, ker v pogajanjih s potencialnimi investitorji ni dosegla želene cene. Za 39,2 odstotka naj bi dobila največ 250 milijonov evrov, sama pa naj bi to naložbo ocenila na 500 milijonov evrov, neuradno piše časnik.

Fortenovo grupo naj bi vodil devetčlanski upravni odbor, ki mu bo predsedoval Poletajev. Kot navaja Večernji list, naj bi bil v njem Sergej Volk, ki kot član začasnega sveta upnikov družbe dve leti dejavno spremlja reševanje krize v Agrokorju, pa tudi izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Fabris Peruško, ki bo s 1. aprilom prevzel operativno vodenje družbe kot glavni izvršni direktor Fortenove.