Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, Nemčija, prva liga

Borussia Mönchengladbach – Freiburg
1
Statistika 36 medsebojnih obračunov od leta 1993 je precej izenačena: 13 zmag Freiburga, 12 zmag Borussie, 11 remijev. Občutno večja je razlika na prvenstveni lestvici: Borussia Mönchengladbach je po 25 krogih na četrtem mestu s 46 točkami, Freiburg je na dvanajstem mestu s 30 točkami.

Košarka, mednarodni, liga ABA 1

Cedevita Zagreb – Mornar Bar
1
Pred zadnjim krogom rednega dela tekmovanja v regionalni ligi je Cedevita iz Zagreba na drugem mestu (skupaj z Budućnostjo) z razmerjem zmag in porazov 15:6, Mornar iz Bara pa na osmem mestu z razmerjem 8:13. Mornar na petih medsebojnih tekmah še nikoli ni premagal Cedevite.

Hokej na ledu, Švedska, prva liga

AIK Stockholm – Oskarshamn
1,0
Na prvi tekmi končnice za prvaka se bosta pomerila kluba, ki sta po rednem delu tekmovanja (52 krogov) zasedla prvo in drugo mesto na prvenstveni lestvici. Prvouvrščeni AIK Stockholm je zbral 109 točk, drugouvrščeni Oskarshamn jih je zbral enajst manj.

Tenis, turnir ATP, Indian Wells

K. Hačanov – R. Nadal
2
Španec Rafael Nadal je na najnovejši svetovni jakostni lestvici ATP na drugem mestu, Rus Karen Hačanov pa je na 13. mestu. Doslej sta se 32-letni Nadal in kar deset let mlajši Hačanov med seboj pomerila petkrat, vseh pet dvobojev pa je dobil Španec.