Redni del lige NBA se počasi bliža koncu, vse bolj pa se oblikuje krog moštev, ki se bodo uvrstila v zaključne boje. Že nekaj časa je jasno, da med njimi ne bo Dallasa Luke Dončića. Moštvo iz Teksasa je do danes klonilo na zadnjih enajstih od dvanajstih tekem, od tega šestih zaporednih, in padlo na predzadnje mesto zahodne konference. Vodilnih v klubu to pretirano ne skrbi, saj so z mislimi že usmerjeni v prihodnjo sezono. Zaradi porazov bodo imeli več možnosti, da pridejo do enega izmed prvih petih izborov na naboru. Če bo izbor nižji, bo šel Atlanti, kar je bil dogovor ob menjavi Luke Dončića za Traeja Younga. Nekoliko drugačna situacija je pri Miamiju Gorana Dragića, ki je v zadnjem času ujel dobro formo, zato se njegove možnosti za uvrstitev v končnico večajo.

Dončić pokritiziral Carlisla

Če si vodilni pri Dallasu, kot smo že omenili, z izgubljanjem pretirano ne belijo glave, pa je seveda drugače pri Luki Dončiću. Dvajsetletni Ljubljančan je bil v dosedanji karieri navajen zbiranja lovorik, zato mu trenutno stanje več kot očitno prihaja do živega. Ob tem seveda svoje naredi tudi utrujenost po naporni sezoni, zato ni čudno, da je Dončićeva forma nekoliko padla. Pri porazu s Houstonom si je nekdanji član Reala Madrid pri enem izmed prodorov tudi nekoliko načel koleno. »Slišal sem pok v kolenu, nato pa je sledilo manjše nelagodje. A ni nič resnega,« je zatrjeval Luka Dončić, ki je po tesnem porazu proti Jamesu Hardnu in soigralcem nekoliko pokritiziral tudi trenerja Ricka Carlisla. »Imeli smo napad za zmago in na voljo še minuto odmora. Morali bi jo vzeti,« je zbranim novinarjem v slačilnici povedal Dončić, a v klubu iz tega niso delali večje drame.

Ga je pa nelagodje v kolenu očitno nekoliko vrglo iz tira, saj je na naslednji tekmi proti San Antoniu prikazal eno slabših predstav v svoji kratki NBA-karieri. Sicer je zbral še vedno solidnih 12 točk, šest skokov in sedem asistenc, a pri tem izgubil kar devet žog in zgrešil osem od devetih prostih metov. Slab strelski večer je Dončića tako razburil, da je še dolgo po tekmi v dvorani metal na koš in s tem pokazal pravi odnos. Kljub dobrim igram Traeja Younga v zadnjem obdobju je Dončić še vedno izrazit favorit za naziv novinca leta, slovenski navijači pa pred invazijo na Miami, ko se bosta 28. marca v mestu na Floridi pomerila Dončić in Dragić, trepetajo, da se ne bi poškodbi enega ali drugega poslabšali do te mere, da takrat ne bi igrala.

Spoelstra pazi na Dragićevo minutažo

Goranu Dragiću jo je po operaciji na desnem kolenu po vrnitvi zagodla mečna mišica na levi nogi, a je na zadnjih treh tekmah Miamija zaigral. Jasno je, da trener Erik Spoelstra pazi na minutažo, ki mu jo namenja, saj si v boju za končnico ne želi, da bi 32-letnega Ljubljančana, ki je edini pravi organizator igre v moštvu, znova izgubil zaradi zdravstvenih razlogov. Miami je sicer nazadnje gladko dobil izredno pomembno tekmo proti Detroitu, Dragić pa je v 19 minutah na parketu dosegel deset točk, štiri asistence in dva skoka. »Počutim se dobro. Pomembno je, da ostanem zdrav, in če bo tako, se bo počasi dvigala tudi minutaža. Ujeli smo dobro formo, kar je najpomembnejše,« je po peti zmagi na zadnjih šestih tekmah povedal Goran Dragić, ki z Miamijem zaseda osmo mesto vzhodne konference.