Začetek prvenstva sicer sovpade s finalom sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, ne glede na to, pa tako Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Meta Hrovat in ostali pričakujejo, da bodo ljubitelji smučanja prišli na Krvavec v velikem številu ter navijali.

Državno prvenstvo se bo začelo v soboto, 23. marca, na Krvavcu, z obema veleslalomoma, državna prvaka v slalomu bosta znana v nedeljo, 24. marca.

V ponedeljek, 25. marca, bosta na sporedu ženski in moški superveleslalom, preizkušnji v alpski kombinaciji bosta 26. marca. Vrhunec bo zanesljivo 30. marca, ko bosta na sporedu ženska in moška smukaška preizkušnja, ki jo bo prvič v zgodovini neposredno prenašala Televizija Slovenija na 2. programu. Šlo bo sicer za sprinterski smukaški preizkušnji v dveh vožnjah.

Prihod na Krvavec je napovedal Filip Flisar, ki se bo z Boštjanom Klinetom preizkusil v posebnem "dila izzivu". Pomerila se bosta tako v smuku kot v smučarskem krosu in s tem bosta simpatična Štajerca prav gotovo poskrbela za zanimiv vložek tekmovalnega značaja. Zmagovalčevo ime pa bo ostalo zapisano tudi na eni od krvavških gondol, so ob tem napovedali v Smučarski zvezi Slovenije.

Na Krvavški plaži bo možno preizkusiti tudi različno smučarsko opremo opremljevalcev reprezentanc. Konec sezone bo v znamenju smučarske zabave na plaži.