»Prepričana sem bila, da je potres. Nobenega cviljenja zavor ni bilo, le močan pok in tresenje pohištva v hiši. Potem sem šla za hišo in zagledala grozen prizor. Je pa morala biti hitrost tovornjaka kar visoka,« je danes pripovedovala stanovalka hiše, v katero se je skorajda zabil več ton težak tovornjak. Betonskega zidu med vrtom in cesto namreč ni bilo več, hišo je pred silnim naletom rešila smreka, ki se je zarila v potniško kabino. Zgodilo se je ob pol devetih dopoldne na cesti Kamnik–Domžale, v naselju Zgornje Jarše, v križišču omenjene ceste in Industrijske ceste.

»Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah z ogleda je znano, da je 43-letni voznik tovornega vozila, državljan Srbije, s pripetim priklopnikom vozil po regionalni cesti od Kamnika proti Domžalam. V semaforiziranem križišču z Industrijsko cesto je pri speljevanju zapeljal naravnost skozi križišče, kljub temu da je stal na pasu za zavijanje levo. Pri tem je podrl semafor, trčil v betonsko ograjo in nato v smreko ob križišču. Voznik je ob trčenju ostal ukleščen v kabini. S tehničnim posegom so ga rešili gasilci. Kljub prvi pomoči je voznik na kraju umrl. Domneva se, da je do trčenja prišlo zaradi zastoja srca voznika, natančen vzrok pa bo pokazala obdukcija, ki jo je odredila zdravnica na kraju,« je poročala Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. In še, da je po prvi oceni v nesreči nastalo za več tisoč evrov materialne škode na prometni infrastrukturi in tovornem vozilu. Cesta je bila na tem odseku zaprta vse dopoldne, saj so morali tovornjak odstraniti s posebno vlečno službo.

Nevarno križišče

»Očitno smo imeli pri vsem tem tudi nekaj sreče. Pet minut pred pokom sem psa peljala za hišo na nujno potrebo. Prav na ta travnik, na katerega je zapeljal tovornjak,« je pripovedovala stanovalka Marjetka Horvat. Poudarila je, da je to križišče tudi sicer pogost kraj prometnih nesreč. Tudi s takim, najhujšim izidom. »Na drugi strani je takoj po križišču še prehod čez železniško progo, ki ni zavarovan z zapornicami. Po cesti se vozi ogromno kolesarjev, tudi pešcev je veliko. Res, še dobro, da tovornjak ni trčil v koga,« je dodala Horvatova. Pred dolgimi leti se je v njeno hišo že enkrat zabil avto in končal v spalnici njenih staršev.