Sušanj je ostal brez službe 10. novembra 2016, to je kmalu po tistem, ko so kriminalisti oktobra 2016 v povezavi s preskakovanjem čakalnih vrst v zdravstvu oz. zaradi sumov korupcijskih kaznivih dejanj pridržali nekdanjega skladiščnika v ljubljanskem UKC Uroša Smiljića. V telefonske prisluhe naj bi se po poročanju Dela ujela tako Sušanj kakor vodja pilotov letalske enote policije Damjan Bregar.

Glavni očitki za odpoved so bili, da je Sušanj v zameno za preskok čakalne vrste za operacijo bolne žene obljubil pomoč pri premestitvi policistke, hčere Viljema Trplana, Smiljićevega prijatelja in nekdanjega komandirja policijske postaje Gornji Petrovci, ter da bo za zdravnika, ki je operiral ženo, uredil šolo varne vožnje. Poleg tega menda ni ukrepal, ko je izvedel za Smiljićev polet s policijskim helikopterjem.

Sušanj je odpoved izpodbijal s tožbo na delovnem sodišču, kjer je večkrat poudaril, da se s Smiljićem, ki naj bi mu uredil preskok vrste za ženino operacijo, o tem ni dogovarjal, a se je sodišče oprlo na telefonske prisluhe in pritrdilo državnemu odvetništvu, da je bila izredna odpoved zakonita.

Z obljubo, da bo v zameno za preskok čakalne vrste za ženino operacijo pomagal pri premestitvi policistke in organiziral varno vožnjo za kirurga, je po mnenju sodišča izpolnil vse znake kaznivega dejanja, in že to je utemeljen in zadosten razlog za odpoved. To je po poročanju Dela namesto takratnega generalnega direktorja policije Marjana Fanka podpisala njegova takratna namestnica Tatjana Bobnar, ki je bila za to pooblaščena.

Višje delovno sodišče je zato ugotovilo, da so Sušanjevi očitki o tem, da odpovedi ni podpisala prava oseba, neutemeljeni. To se je tudi strinjalo, da je Sušanj s svojim ravnanjem izpolnil vse znake kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril. Izredna odpoved je tako postala pravnomočna. Sicer je zaradi domnevnega preskakovanja čakalnih vrst obdolženih devet ljudi.

Eden je krivdo priznal, druge pa čaka redno sojenje. Pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega tožilstva pa so se znašli tudi Sušanj, Bregar in Trplan. Tožilstvo je vložilo zahtevo za preiskavo zoper štiri osebe zaradi kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja daril, z okrožnega sodišča v Ljubljani pa so za Delo odgovorili, da o tožilski zahtevi za preiskavo še ni odločeno.