Nogometaši Juventusa so s 3:0 premagali Atletico Madrid in se s skupnim izidom 3:2 uvrstili v četrtfinale lige prvakov. Tja jih je lastnoročno popeljal Cristiano Ronaldo, ki je bil strelec vseh treh golov za svojo ekipo. Za Portugalca, ki je že pri 124 zadetkih v evropskih tekmovanjih, je bil to osmi hat-trick v ligi prvakov, s čimer se je izenačil s svojim velikim tekmecem Lionelom Messijem iz Barcelone. Dvojec je v tem statističnem elementu daleč pred konkurenco, saj nihče drug v tekmovanju ni dosegel hat-tricka več kot trikrat.

»Legendarni Cristiano Ronaldo popeljal Juventus v četrtfinale«, »Bes bogov, legendarni hat-trick Ronalda« in »Marsovci« so bili le nekateri naslovi, ki so danes krasili naslovnice italijanskih športnih časnikov. Dosežka torinskega kluba in petkratnega dobitnika zlate žoge pa niso opevali le mediji, temveč tudi nekdanji nogometaši. »Je živeči nogometni bog. Neverjetno je, kaj počne. Vsak rekord, ki si ga lahko zamislite, je v ligi prvakov že podrl,« se je Ronaldu poklonil Rio Ferdinand, medtem ko ga je legendarni Diego Maradona označil za zver. »Surova moč ga je. Je zver in nogometni čarovnik.«

Štiriintridesetletni nogometni zvezdnik je še enkrat dokazal, da je pravi strup za Atletico in njegovega trenerja Diega Simeoneja, saj je madridskemu klubu na 33 tekmah zabil gol že 25-krat. Tokrat se je zadetkov v mreži slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka veselil še bolj kot običajno, saj ni pozabil na sovražen sprejem, ki ga je doživel na prvi tekmi v španski prestolnici. Navijači so ga tedaj ves čas obračuna provocirali, žalili in mu žvižgali. »Prav zato me je Juventus pripeljal. Da pomagam doseči stvari, ki klubu še niso uspele,« je od samozavesti in zadovoljstva po zmagi prekipeval Cristiano Ronaldo, ki je v zadnjih 14 izločilnih dvobojih lige prvakov mrežo zatresel kar 18-krat. Njegova predstava je navdušila tudi vodilne može stare dame, ki so nogometaša poleti iz Reala Madrid pripeljali v Torino za 100 milijonov evrov. Da je bil njegov nakup vreden vsakega centa, so se lahko prepričali že ob današnjem odprtju italijanske borze, saj so delnice kluba poskočile za kar 22 odstotkov – z 1,22 evra na 1,58 evra na delnico.

Poleg Juventusa se je v torek med osem najboljših klubov lige prvakov uvrstil tudi Manchester City, ki je na povratni tekmi pred domačimi gledalci Schalke deklasiral s 7:0 in slavil s skupnim izidom 10:2. Z večjo razliko v golih je doslej napredoval le še Bayern München, ki je v sezoni 2008/2009 Sporting ugnal z 12:1. Ob prepričljivi zmagi angleškega kluba je izjemen uspeh dosegel tudi njihov trener Pep Guardiola, ki se je v desetih poskusih devetkrat uvrstil v četrtfinale. Spodletelo mu je zgolj v predlanski sezoni, ko je s Cityjem v osmini finala izpadel proti poznejšemu polfinalistu Monacu.