Diego Maradona že dolgo ne igra več nogometa, a njegove neverjetne zgodbe tako rekoč vsak teden polnijo stolpce spletnih strani. Pred dnevi je nogometni svet razveselil balon, ki so ga v čast Maradoni napihnili na stadionu kluba Argentinos Juniors, kjer je igral v letih od 1976 do 1981. Navijači so pred tekmo na stadion spustili res velikanski torzo Maradone v obliki tunela, po katerem so nato na zelenico El Diego Stadiuma (ja, imenovanega po Maradoni) pritekli igralci. Maradona je dejal, da bo ta tunel igralcem kluba, ki jim v letošnji sezoni ne gre ravno najbolje, v navdih in jih bo navdajal s ponosom, da nosijo dres kluba. Napihnjeni Maradona nosi njegov star rdeči Adidasov dres iz sedemdesetih let.

Prav v dneh, ko so napihovali njegov balon, je Diego Maradona tudi tako kot že mnogokrat napadel argentinskega selektorja Lionela Scalonija, češ da ne bi zmogel niti urejati prometa, kaj šele voditi reprezentanco, saj vanjo ne pokličejo igralca Manchester Cityja Sergia Aguera. »Kaj Scaloni še čaka? Kaj nima televizije, da bi videl, kako igra Aguera?« se je jezil Diego Maradona. Mimogrede: Aguero je Maradonov bivši zet, saj je bil štiri leta poročen z njegovo hčerjo Giannino.

Nezakonskih otrok ne prizna zlahka

Kljub balonu in kritikam reprezentance pa je bila pretekli teden najbolj udarna novica o Maradoni tista o njegovih nezakonskih potomcih na Kubi. Prek svojega odvetnika je vendarle priznal, da ima na Kubi tri nezakonske otroke z različnimi ženskami. Tako ima Maradona skupno osem otrok s šestimi različnimi ženskami. Z bivšo ženo Claudio Villafane ima dve hčeri Dalmo Nereo, imenovano po Diegovi mami, in Giannino Dinorah, ki mu je leta 2009 rodila prvega vnuka. Med ločitvenim postopkom leta 2004 je Maradona priznal, da ima še enega otroka v Neaplju, in sicer sina Diega Sinagra, rojenega leta 1986. Javnost je za nezakonskega sina izvedela že mnogo prej, saj se je njegova mati Cristina Sinagra, mlada hči frizerke, leta 1986 pojavila v italijanski televizijski oddaji z otrokom v naročju ter dejala, da je to sin Diega Maradone. Seveda je bil tedaj Argentinec poročen. Italijansko sodišče mu je sicer že leta 1993 odredilo, da mora na testiranje DNK, a Maradona tega ni želel storiti. Menda naj bi ga o tem, da je priznal nezakonskega sina, prepričal papež Frančišek, ki je bil tedaj nadškof v Buenos Airesu. Diego Jr. je svojega očeta prvič videl šele leta 2003, pa še to z ukano, saj ga je presenetil na golfišču. Ko je pristopil do Maradone, ga je sprva prosil za avtogram, nato pa mu je dejal, da je njegov sin. Diego Jr. je tudi nogometaš, v Italiji igra predvsem nogomet na mivki.

V Italiji je Maradona spočel še enega nezakonskega otroka z Valerio Sabalain. Tudi ona je morala na sodišče, da je Maradona priznal očetovstvo 22-letne hčere Jane, ki je očeta spoznala šele leta 2014. Od tedaj se občasno srečata, bila je recimo pri njem na počitnicah v Dubaju. Maradona ima še enega sina z Veronico Ojeda. Šestletnega Diega Fernanda pa ata Maradona vidi zelo redko – letos februarja sta se srečala prvič po letu 2016.

O kubanskih otrocih se za zdaj ne ve veliko, le da gre za dve hčeri Joano in Lu ter sina Javielita. Ve se, da jih je Maradona spočel med letoma 2000 in 2005, ko je bil na Kubi na odvajanju od kokaina. Sicer je bil Maradona velik prijatelj Fidela Castra in si je njegov obraz tetoviral na nogo. Maradona kubanskih otrok še ni srečal, menda pa že nekaj časa plačuje alimentacije.