Voznika kombija, ki je nameraval ilegalne prebežnike prepeljati v notranjost države, čaka kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, policijski postopki z devetimi državljani Turčije in šestimi državljani Irana pa še niso zaključeni.

Kot so ob tem še sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti v torek pri nezakonitem prestopanju meje s Hrvaško izsledili in prijeli še 21 tujcev. Med njimi je bilo sedem državljanov Iraka, šest državljanov Afganistana, štirje državljani Tunizije ter po en državljan Alžirije, Maroka in Sirije. Izsledili so jih na območju krajev Dobliče, Vukovci, Krmačina in Novo mesto. Tudi zoper njih policijskih postopkov še niso zaključili.

Na severovzhodu države pa so ormoški policisti pri nelegalnem prehodu meje prijeli sedem ljudi. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so na štiri Libijce naleteli na železniških tirih in ugotovili, da so skupaj nedovoljeno prestopili državno mejo v Središču ob Dravi, in sicer tako, da so preplezali panelno ograjo.

Zvečer so prav tako v Središču ob Dravi s pomočjo termovizije pri prehodu meje zalotili še tri ljudi. Šlo je za državljane Palestine, Iraka in Egipta, ki so tako kot pred tem vsi štirje Libijci zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom.