Porcelanasti golobi

Največja goloba na kamniti ploskvi gledata, kako sonce vzhaja in zahaja. »Najmanjši modri golob gleda proti severu. Posebnost skulpture je, da, ko pade noč, golobi spremenijo svoj videz. Čez dan vpijajo sončno svetlobo, ki jo ponoči oddajajo in zasvetijo v zeleni lanterna barvi,« razkriva sogovornik in omeni še ploščo, ki je del skulpture in na kateri je zapisana misel »Ti si energija«. Objemajo jo trije kristali v obliki davidove zvezde; ametist, roževec in kamena strela, ki dajejo skulpturi dodatno spiritualno noto.

Obiščite park prijateljstva

Plošča je ročno izdelana v Sloveniji in so jo pred postavitvijo na končno mesto 22. decembra lani, na dan zimskega solsticija, odnesli tudi na Stonehenge. Idejni vodja projekta dodaja, da so golobi na skulpturi poslikani z različnimi prekrivnimi tehnikami tako, da opazovalec na prvi ali bežen pogled ne vidi takoj celotne slike. Umetniki so imeli v mislih tudi, da se skulptura s časom stara. »Spodnji deli golobov so pozlačeni s 24-karatnim zlatom, pozlatil pa jih je Janusz Chyrowski, ki med drugim dela za britansko kraljevo družino.«

Če vas pot zapelje v London, obiščite Park prijateljstva, ki je v neposredni bližini knjižnice Lea Bridge. »Na klopeh v objemu dreves se lahko izklopite iz mestnega vrveža ter pomislite na vse dobro in na vsa bitja, ki jih nosimo v srcu,« svetuje sogovornik, ki v Londonu ustvarja pod blagovno znamko MK exclusive.