Pred povratnim obračunom osmine finala lige prvakov je imel Cristiano Ronaldo na svojem hrbtu ves pritisk tega sveta. Poleti je namreč prestopil v Juventus iz madridskega Reala za 100 milijonov evrov ter prejel 30 milijonov evrov letne plače. Vodilni pri torinskem klubu so vanj položili vse upe v lovu na tako želeni tretji naslov evropskega klubskega prvaka, a 34-letni Portugalec do danes zaupanja ni povrnil, saj je v ligi prvakov v letošnji sezoni dosegel vsega en zadetek. Toda ko je bilo najtežje, je Ronaldo pokazal vso svojo kakovost. Po porazu z 0:2 v Madridu je Juventus v Torinu odpravil Atletico s 3:0, vse tri gole pa je zabil prav Ronaldo.

Juventus se je po uvodnem sodnikovem žvižgu sodnika Bjorna Kuipersa zapodil proti vratom Atletica in bil za to hitro nagrajen, saj je že v 27. minuti po podaji Bernardeschija z glavo zadel Ronaldo. Navijači so eksplodirali, njihovi ljubljenci pa dobili dodaten zagon v lovu na preobrat. Juventus je vse bolj stopnjeval pritisk in začutil, da se je v gostujoče nogometaše zalezel strah. V 48. minuti je v kazenski prostor Atletica podal Joao Cancelo, znova je bil najvišji Ronaldo, a kazalo je, da je bil to pot uspešnejši Jan Oblak. Toda nekaj sekund za tem je Kuipers zapiskal in pokazal proti sredini, saj je tehnologija razkrila, da je žoga prečkala golovo črto. Madridčani so bili poklapani, v napadu pa Morata in Griezmann povsem odrezana. Ko se je zdelo, da se bližajo podaljški, je Correa v kazenskem prostoru nespretno spotaknil Bernardeschija in Kuipers je upravičeno pokazal na enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel kdo drug kot Cristiano Ronaldo, suvereno ugnal Oblaka in zapečatil veliko zmago, s katero se je Juventus prebil v četrtfinale. Trener Atletica Diego Simeone je na osmem obračunu proti italijanskemu moštvu v ligi prvakov prvič izgubil, pred tem pa dosegel pet zmag in dva remija.

Na drugem obračunu večera se je Manchester City povsem poigral z nemočnim Schalkejem, mu zabil kar sedem golov in se v četrtfinale prebil s skupnim izidom 10:2.