Na ministrstvu so namreč osveženo gradbeno zakonodajo - gradbeni zakon, zakon o urejanju prostora ter zakon o arhiterkturi in inženirski dejavnosti - pripravili na podlagi evalvacije, najprej se bo z njo seznanila koalicija, je danes ob prihodu na vrh koalicije na Brdu pri Kranju pojasnil Zajc.

Poleg omenjenega zakonodajnega paketa se po njegovih navedbah spremembe pripravljajo še za stanovanjski zakon, zakon o varovanju okolja, zakon o ohranjanju narave, zakon o vodah in zakon o spodnji Savi. Posebne pozornosti bo deležna tudi zakonodaja s področja odpadkov.

Zajc bo po napovedih na vrhu ministrstva zamenjal Jureta Lebna, ki se je odločil odstopiti s tega položaja, potem ko se je znašel pod plazom očitkov glede naročila makete za drugi tir železniške proge Divača-Koper, ki jo je prejšnja vlada marca lani postavila v Kopru, sam pa je bil vodja tega projekta. »Mislim, da smo na ministrstvu v teh šestih mesecih pokazali, da se tudi na ministrstvu za okolje in prostor da, če se hoče. To je tudi razlog, da sem sprejel povabilo SMC,« je še poudaril Zajc.