Novinarka Jutarnjega lista je v ponedeljek zvečer na policijski postaji v Zagrebu prijavila taksista, ki ga je naročila za prevoz do doma. Ko je taksist med vožnjo izvedel, da je njegova stranka novinarka, je izrazil nezadovoljstvo nad poročanjem hrvaških medijev. Nato pa dodal še, da bi bilo treba vsem, ki poročajo proti Hrvaški, poslati kroglo v čelo, so zapisali na spletni strani zagrebške policije.

Novinarka je taksista opozorila, a je ponovil, da resnično tako meni. Ko sta obtičala v gneči, pa je njegovo vozilo zapustila in se odpravila domov. Nato pa ga je prijavila policiji. O vsem je obvestila tudi ponudnika taksi storitve, ki se ji je opravičil za nevšečnosti in zatrdil, da so prekinili sodelovanje z voznikom. Zatem jo je taksist večkrat klical, a na klice ni upala odgovoriti zaradi strahu za lastno življenje, je še objavila policija.

To je nov incident v nizu napadov na hrvaške novinarje. V nedeljo se je na primer v bližini poslopja v Zagrebu, v katerem so uredništva regionalne televizije N1 ter novičarskih portalov net.hr in telegram.hr, pojavil grafit z napisom Smrt novinarjem. Pred nekaj dnevi je policija na podlagi zasebne tožbe politika HDZ iz Siska "ugotavljala" identiteto znane novinarke Đurđice Klancir na njenem delovnem mestu v uredništvu net.hr v Zagrebu in tako izvajala pritisk nanjo.

Novi pritiski in grožnje novinarjem so sledili le teden dni po novinarskih protestih v Zagrebu, ko je več sto udeležencev opozorilo na stanje v hrvaških medijih. Med drugim so izpostavili, da je bilo proti novinarjem na Hrvaškem vloženih približno 1200 tožb zaradi duševnih bolečin, od leta 2014 pa je bilo pretepenih 18 novinarjev.