Kot poroča časnik Delo, bo Bocojev nov hotel zgradil na območju mizarstva za hotelom Sava v Rogaški Slatini. V njem pa bo 57 večjih, okoli 80 kvadratnih metrov velikih apartmajev višjega cenovnega razreda, ki jih bodo oddajali v najem tudi za več let. Bocojev ima sicer v slatinski občini že tri podjetja, v kraju tudi živi.

Prihodnje leto pa naj bi prav tako Rusinja Lidija Cocorija nasproti železniške postaje v Rogaški Slatini zgradila manjši hotel s 27 sobami, vrednost naložbe je ocenjena na okoli tri milijone evrov. Cocorija že ima hotel v ruskem Sočiju.

Po navedbah časnika je polovica slatinskih hotelov v rokah Rusov, ki v Rogaški Slatini opravijo tudi največ prenočitev in v povprečju v zdraviliškem kraju ostanejo 10,7 dneva. Leta 2017 je npr. hotel Aleksander s petimi zvezdicami kupila družba SWI-Medica zdravnika Nikolaja Vorobjeva, ki je v Rusiji, Švici in Srbiji lastnik več klinik. V lasti ruskega tobačnega mogotca Sergeja Kacijeva so medtem npr. trije ikonski hoteli - Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria.