Glasbenica je že lani septembra za portal NME (New Musical Express) napovedala, da pripravlja pesniško zbirko z delovnim naslovom Violet Bent Backwards Over Grass. V pogovoru za portal je tedaj povedala, da je napisala okoli 13 daljših pesmi, ostalo pa so haikuji. Ko je nekega dne zapise zbrala na kup, je videla, da se jih je nekaj nabralo in začela se je poigravati z idejo, da bi v samozaložbi izdala pesniško zbirko. Dodala je, da ji distribucijska plat te ideje ne diši preveč.

V tokratni najavi na instagramu pa je vsem bližnjim prodajalnam knjig sporočila, naj javijo interes za zbirko, ki jim jo bo kar sama dostavila, takoj ko bo zvezala vse izvode. To po pisanju portala Spin predstavlja lepo gesto pevke, saj bi lahko zbirko preprosto prodajala preko spletne trgovine Etsy, izpostavili pa so tudi ročno vezavo dela, zaradi katerega bo zbirka tudi neprecenljiv zbirateljski artefakt. Svoje pesmi sicer glasbenica objavlja na instagramu.

Lana Del Ray (1985) je pevka, tekstopiska, pesnica, producentka in režiserka glasbenih videov. Velik poudarek pri svojem ustvarjanju daje podobi, kar odražajo tudi njeni filmski videi, v katerih se pojavljajo teme, kot so tragična romanca, glamur in melanholija z referencami na pop kulturo. Doslej je izdala albume Lana Del Ray, Born to Die, Ultraviolence, Honeymoon in Lust for Life.

Veliki prodor ji je uspel z drugim albumom, naslovljenem po uspešnici Born to Die, za konec marca pa že napoveduje izid novega studijskega izdelka Norman Fucking Rockwell.