Na glasbenikovi Facebook strani je njegova družina zapisala, da je bil »navdih neštetim prijateljem, oboževalcem in glasbenikom«.

Nekdanji član in kreativni vodja zasedbe The Beach Boys Brian Wilson, ki je za številna snemanja skupine v 60. letih minulega stoletja k sodelovanju najprej povabil prav Blaina, je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da je »tako užaloščen, da ostaja brez besed«. Dodal je: »Blaine je bil izjemen glasbenik in prijatelj, tega se ne da opisati z besedami. Veliko me je naučil in izjemno pripomogel k našemu uspehu. Bil je najboljši bobnar vseh časov.«

Blaine je bil najvidnejši član skupine odličnih studijskih glasbenikov v Los Angelesu, ki so postali znani kot »the Wrecking Crew«. Oznaka namiguje na način, na kakršnega se je v 60. letih minulega stoletja pojavila nova generacija profesionalnih glasbenikov in »razbila« kariere svojih predhodnikov, ki so pogosto zviška gledali na sodelovanje na snemanjih rock, soula ter R&B glasbe, ki pa je postala lingua franca popularne glasbe po drugi svetovni vojni.

leta 2000 vključen v dvorano slavnih

Z The Beach Boys je Blaine med drugim posnel uspešnice, kot so California Girls, Wouldn't It Be Nice in Good Vibrations. Z Royjem Orbisonom je sodeloval pri It's Over, z duom Simon & Garfunkel pri Homeward Bound in Mrs. Robinson, z The Byrds pri Mr. Tamburine Man ter z The Mamas & the Papas pri California Dreamin'.

Leta 2000 je bil med prvimi petimi studijskimi glasbeniki, ki so bili vključeni v Dvorano slavnih rock'n'rolla. Kot so tedaj navedli, je Blaine sodeloval pri studijskih posnetkih več uspešnic kot katerikoli bobnar v zgodovini rocka.

Blaine je tedaj za The Times povedal, da je bilo sicer občinstvo nekoliko šokirano, ko je izvedelo, da veliko glasbenikov na studijskih posnetkih svoje glasbe ne izvaja samih. »Vendar pa ne more biti vsak vodovodar in popravljati vodovodnih napeljav. Včasih pač potrebuješ strokovnjaka in to je to.« Kot je še povedal, je bil tak način najbolj ekonomičen. »Album smo lahko posneli v šestih urah. Danes pa fantje včasih porabijo mesece za samo eno pesem,« je dodal.