Štiridnevni sejem MIPIM, ki se začne danes, velja za največje mednarodno nepremičninsko stičišče tako podjetij in agencij, ki ponujajo različne investicijske projekte, kot tudi potencialnih investitorjev, ki iščejo nove priložnosti.

Velika priložnost za konkretne projekte

Sejem se je v treh desetletjih razvil v enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu in je dobra priložnost za seznanitev s trendi, ki trenutno vladajo na investicijskem področju, pregled razpoložljivih projektov ter pogovore z investitorji in svetovalci s področja investicij. Dogodek predstavlja za Spirit Slovenija veliko priložnost, saj lahko potencialnim investitorjem predstavi slovensko investicijsko okolje ter tudi konkretne investicijske projekte.

Predstavljenih enajst projektov

Na razstavnem prostoru se že tradicionalno skupaj predstavljata Spirit in Mestna občina Ljubljana, vizualno bodo predstavljene tudi vse slovenske regije in enajst investicijsko-nepremičninskih projektov: ljubljanski železniški terminal, logistično-distribucijski center Mercator, znanstveni center na Barjanski cesti, stanovanjska soseska Brdo II, poslovna stavba Dolgi most Node, večgeneracijski stanovanjski center Šiška, poslovna stavba Gen-I, stanovanjsko-poslovna stavba Spektra, večnamenska sejemska in kongresna dvorana na Gospodarskem razstavišču, poslovni center Bežigrad in poslovno-stanovanjska dvojčka za Bežigradom ter projekti drugih nosilcev, kot na primer DUTB, občina Ajdovščina, Fraport.

Investitorji še vedno bolj previdni kot pred krizo

Na sejmu MIPIM Spirit sodeluje že vrsto let. Lani je bil slovenski razstavni prostor eden izmed najbolj obiskanih, največ interesa za investiranje pa je bilo s strani podjetij s področja logistike in turistične infrastrukture. Sicer so lani organizatorji zabeležili več kot 26.000 obiskovalcev, tako med razstavljavci kot obiskovalci pa je bilo zaznati, da se v nepremičninski sektor ponovno vrača optimizem, kljub vsemu pa so investitorji bolj previdni kot pred krizo.

Letos še na dveh investicijskih sejmih

Spirit Slovenija tudi v letu 2019 nadaljuje z aktivno udeležbo na mednarodnih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini. Poleg predstavitve na MIPIM načrtuje še nastop na sejmu Expo Real v Münchnu in CIFIT v Xiamnu na Kitajskem. Nastop na teh sejmih je ključen zaradi ciljne publike, ki jo sestavljajo potencialni investitorji, industrijski razvijalci ter predstavniki medijev, svetovalnih podjetij in sorodnih agencij.