Letos načrtujejo širitev tovarniških površin za 3800 kvadratnih metrov, s to širitvijo pa nameravajo okrepiti zmogljivosti proizvodnje karoserijskih elementov za počitniške prikolice in avtodome. Pri tem ne gre zgolj za naložbo v nepremičnino, temveč predvsem za naložbo v nove tehnologije, s katerimi postajajo njihovi procesi prijaznejši tako za okolje kot za ljudi.

Proizvodni kompleks na 38.000 kvadratih

Adria Mobil, ki se ukvarja s proizvodnjo vozil za prosti čas oziroma počitniških prikolic, avtodomov in t. i. vanov, je pod blagovno znamko Adria prisotna v vseh državah Evrope in širše. Njen kompleks na novomeški Straški cesti, na katerem deluje od leta 2005, pokriva 15 hektarjev zemljišča, medtem ko njen proizvodni kompleks za zdaj dosega dobrih 38.000 kvadratnih metrov. Družba zaposluje 1100 ljudi, od teh jih več kot 700 dela v neposredni proizvodnji.

Za 13 odstotkov višja prodaja

Adria Mobil, ki je od leta 2017 del francoske skupine Trigano, je zaradi prehoda na novo poslovno obdobje znotraj te oziroma zaradi uskladitve z njenimi drugimi družbami v skrajšanem poslovnem letu od začetka januarja do konca avgusta lani prodala 9850 svojih izdelkov - počitniških prikolic, avtodomov in vanov, s čimer je primerljivo predlansko prodajo presegla za 13 odstotkov.