Ajax, Tottenham, Porto in Manchester United so si pretekli teden že zagotovili mesto v četrtfinalu lige prvakov. Danes in jutri pa bo znano, kdo se jim bo pridružil med letošnjimi najboljšimi osmimi moštvi v Evropi.

Juventus – Atletico Madrid

Gostje iz Madrida bodo v Torinu v veliki vlogi favorita, saj so na prvem obračunu slavili zmago z 2:0 in bili izrazito boljši nasprotnik od Juventusa. Stara dama danes rešuje sezono. Res je, da si je v Italiji praktično že zagotovila osmi zaporedni naslov prvaka, a je v četrtfinalu izpadla iz pokalnega tekmovanja, precej hujši udarec pa se ji šele obeta. Juventus je poleti globoko segel v denarnico in pripeljal Cristiana Ronalda z enim samim ciljem – da tretjič v klubski zgodovini osvoji ligo prvakov. Izpad že v osmini finala bi pomenil gromozanski neuspeh, hkrati pa bi utegnil zamajati finančno stabilnost kluba. »Smo v formi, dobro pripravljeni in prepričani, da nam lahko uspe preobrat,« je samozavesten Cristiano Ronaldo, ki je v svoji karieri na 32 tekmah proti Atleticu zabil 22 golov. A samozavestni so tudi Španci, ki so ujeli odlično formo. Na zadnjih petih tekmah so dosegli prav toliko zmag, pri tem zabili osem golov in niso prejeli niti enega, za kar je seveda zaslužen tudi slovenski vratar Jan Oblak.

Verjetni postavi – Juventus (3-5-2): Szczesny; Caceres, Bonucci, Chiellini; Bernardeschi, Emre Can, Pjanić, Matuidi, Cancelo; Ronaldo, Mandžukić. Atletico Madrid (4-4-2): Oblak; Juanfran, Gimenez, Godin, Arias; Saul Niguez, Koke, Rodrigo, Lemar; Morata, Griezmann.

Manchester City – Schalke

Angleži so večino dela opravili na prvem obračunu, ki so ga dobili s 3:2. Trener Pep Guardiola bo sicer zaradi kartonov pogrešal Otamendija in Fernandinha ter zaradi poškodb Brava in De Bruyneja, a se to na rezultatu ne bi smelo poznati. City je namreč v dobri formi, saj je v Angliji znova prvi, medtem ko je Schalke v Nemčiji šele na 14. mestu in bo zanj to bržkone zadnja tekma v ligi prvakov za kar nekaj časa. »Schalkeju smo poklonili dve enajstmetrovki in rdeči karton. Tega si resne ekipe ne smejo privoščiti, sploh pa ne na tekmah na izpadanje,« pa svari Pep Guardiola.

Verjetni postavi – Manchester City (4-3-3): Ederson; Danilo, Walker, Kompany, Zinčenko; B. Silva, Gündogan, D. Silva; Sterling, Aguero, Sane. Schalke (3-5-2): Nübel; Bruma, Sane, Nastasić; McKennie, Bentaleb, Stambouli, Serdar, Oczipka; Embolo, Burgstaller.