Tako Olimpija kot Krka sta v predzadnji krog lige ABA krenili polni samozavesti in z upanjem, da si pred zadnjim obračunom nekoliko izboljšata možnosti za obstanek ali si ga skoraj že zagotovita. A vse teorije so padle v vodo, saj so tako Ljubljančani kot Novomeščani zmrznili na minus 28. S takšno razliko so namreč zmaji izgubili proti Cedeviti, dolenjsko moštvo pa proti Ciboni. O zadnjem mestu in izpadu v 2. ligo ABA bosta tako slovenska predstavnika odločala v nedeljo v Novem mestu. Ker zadnji krog prinaša tudi obračun Igokee in Zadra, ki imata po zmago več, je že jasno, da se bo Olimpija v primeru zmage izognila tudi predzadnjemu mestu, ki pelje v dodatne kvalifikacije, saj ima tako s predstavnikom Hrvaške kot BiH boljšo medsebojno razliko, medtem ko bo Krka ob morebitnem uspehu navijala za Igokeo, saj je medsebojno uspešnejša le od Zadra.

Olimpija je obračun s Cedevito dobro začela in Zagrebčanom že v prvi četrtini nasula 29 točk, a kaj, ko jih je prav toliko tudi prejela. Za novih 29 točk so gostitelji nato potrebovali kar 22 minut, medtem ko nasprotnik precej manj. Več kot očitno je bilo, da je Cedevita precej kakovostnejše moštvo od Olimpije, na kar je pred tekmo opozarjal tudi trener Jure Zdovc in svoje igralce pozival k disciplini in potrpežljivosti. A dobil ni ne enega ne drugega, zato je v drugem polčasu nekajkrat nemočno obraz zaril v dlani. »Opravičujem se vsem, ki so nas prišli gledat v živo. Tudi sam sem v precejšnjem šoku. Cedevita je imela izjemen strelski dan, a to nikakor ni opravičilo za našo predstavo. Vedeli smo, da bi si z zmago na neki način že zagotovili obstanek v ligi. To nam ni uspelo in zdaj nas čaka tekma s Krko, ki bo odločala o obstanku. Psihološko so igralci v slabem stanju, saj popustijo, čim gre kaj narobe. Ob tem pa izgubijo tudi vero v uspeh. Ne glede na vse pa moramo biti pozitivni. To je zdaj moja ekipa, moji fantje. Naredili bomo vse, da premagamo Krko,« je razmišljal Jure Zdovc.

Povsem nemočno je predstavo svojega moštva v drugem polčasu spremljal tudi trener Krke Simon Petrov. Potem ko so Novomeščani po prvem polčasu vodili za sedem in nadzorovali potek dogodkov na parketu proti Ciboni, so v nadaljevanju povsem mrknili. Dovolj zgovoren je podatek, da so Zagrebčani drugi polčas dobili s kar 62:27, torej s kar 35 točkami razlike. »Zaslužena zmaga Cibone. V prvem polčasu smo igrali solidno, v drugem pa povsem razpadli. Zakaj je do tega prišlo, ne vem. V prvem polčasu smo bili pripravljeni, v drugem pa je delovalo, kot da nas sploh ne bi bilo na terenu,« je bil zaskrbljen Simon Petrov.

Liga ABA, 21., predzadnji krog: Mornar – FMP 79:69 (23:13, 41:36, 61:49, Vranješ 22; Ukoković 15), Zadar – C. zvezda 69:87 (15:19, 31:37, 48:72, Little 22; Ragland 15), Partizan – Igokea 67:57 (14:13, 31:23, 47:39, Landale 17; Lešić 16), danes ob 18. uri: Mega B. – Budućnost.