Za predzadnjo ekipo lige iz mesta angelov je Carl Grundstrom zadel na svoji prvi tekmi v NHL. Brcnil je plošček, ki se je odbil po strelu Dereka Forbortja in ga preusmeril na svojo palico ter v četrti minuti zadnje tretjine izenačil na 2:2. S tem je postal devetnajsti igralec v zgodovini Kings, ki je zadel na svoji prvi tekmi v najmočnejši hokejski ligi na svetu in prvi po Tannerju Pearsonu in novembra 2013.

Jack Campbell je ubranil 28 strelov, premagala sta ga dva igralca domačih, 34 na drugi strani vratar domačih Darcy Kuemper. Christian Dvorak in Beljačan Michael Grabner sta že v prvi tretjini zagotovila vodstvo domačih z 2:0, Šved Adrian Kempe je v 15. minuti tega dela znižal na 1:2. V zadnjem delu so padli trije preostali goli. Po izenačenju Grundstroma je v 11. minuti ponovno zadel Dvorak, Grabner pa je v 16. minuti zadnje tretjine postavil končni izid.

Kralji bodo v noči na ponedeljek po slovenskem času igrali naslednjo tekmo v gosteh z Anaheim Ducks.

Ekipa Tampa Bay Lightning, ki si je že pred časom kot prva zagotovila končnico, saj ima edina prek 100 točk (108), je premagala Detroit Red Wings z golom razlike (3:2). Rus Nikita Kučerov je dosegel dva gola in postal najboljši strelec v eni sezoni v zgodovini Tampe. Ima 110 točk za 33 golov in 77 podaj po 69 tekmah in je presegel rekord 108 točk Vincenta Lecavalierja iz sezone 2006/07.

Boston Bruins so s 3:2 premagal Ottawo Senators in so s 93 točkami ostali drugi v ligi, tretji so s tremi manj San Jose Sharks, ki so je prerinili na prvo mesto pacifiške skupine. A so se doma šele po podaljšku, ko je v Kevin Labanc zadel po treh minutah in 21 sekundah dodatnega dela igre, strli odpor St. Louis Blues s 3:2.

S tem izidom so po rednem delu zmagali tudi hokejisti Toronto Maple Leafs v Edmontonu proti Oilers ter imajo na četrtem mestu 89 točk tako kot tokrat prosti Calgary. Podprvaki lige Vegas Golden Knights so v Vancouvru s 6:2 nadigrali Canucks ter s tretjim mestom v pacifiški skupini držijo položaj, ki vodi v končnico, sicer pa so 12. v ligi.