V uvodnem nastopu je 22-letna Koprčanka potrebovala vsega 30 sekund za zmago nad Philomene Dalli iz Gabona. Težji zalogaj je bila Nizozemka Geke van der Berg, aktualna evropska prvakinja do 23 let. V drugi polovici dvoboja pa je tekmovalka ljubljanskega Bežigrada prevzela pobudo, po dveh minutah in pol dosegla vazari, bila 20 sekund kasneje v parterju blizu iponu, 15 sekund pred koncem pa je dvoboj odločila v svoj prid.

Z uvrstitvijo v polfinale je bilo jasno, da se bo Leškijeva borila za odličje. Še tretjič v karieri se je pomerila z Britanko Lubjano Poviesana. Tudi v tej borbi je imela Leškijeva pobudo, Britanka pa je dokazala, da je odlična borka in šele po več kot treh minutah podaljška je po tretji prejeti kazni tekmovalke z Otoka slavila slovenska reprezentantka, tretjič v treh obračunih.

V finalu je padla še Haeckerjeva, ki jo je Leškijeva premagala že lani v Agadirju. Tik pred koncem je varovanki Roka Drakšiča uspel odločilni met za zmago in novo zlato kolajno. »Andreja je bila spet zelo suverena, čeprav se je malo že videlo, da gre za tretji zaporedni naslov in da je utrujena. Na tekmi je upravičila sloves prve nosilke, čeprav ni bilo lahko. Posebej težka je bila polfinalna nasprotnica in tudi mene je malo skrbelo, saj je Britanka na zadnji tekmi v Düsseldorfu presenetila tudi Tino Trstenjak,« je po tekmi za STA povedal Drakšič.

Nesrečen dan je za Anko Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. V uvodnem dvoboju proti Brazilki Amandi Oliveira je slednja že na začetku dvoboja dosegla vazari. Tekmovalka celjskega Sankakuja je nato do konca dvoboja napadala, Brazilka pa je prednost uspešno ubranila.

Tekmovanje se bo končalo v nedeljo, nastopili pa bodo še trije slovenski tekmovalci.