Po poročanju lokalnih medijev je policija proti protestnikom uporabila tudi solzivec.

Že ponoči so varnostne sile onemogočile podpornikom opozicije in samooklicanega začasnega predsednika Juana Guaidoja, da bi postavili oder na mestu, kjer naj bi potekale demonstracije. Tri osebe so aretirali. Vseeno se je na ulicah Caracasa danes zbralo več tisoč ljudi. »Mislijo, da nas lahko prestrašijo, ampak ljudje in ulice jih bodo presenetile,« je na Twitterju zapisal Guaido.

K protestom »proti imperializmu« pa je danes pozval Maduro. »Nadaljujemo boj in zmago nad stalno in brutalno agresijo proti našim ljudem,« je tvitnil Maduro.

Venezuelo je sicer v četrtek prizadel obsežen električni mrk, ki je trajal več kot 20 ur in je le še podžgal napetosti med Madurom in Guaidojem. Oblasti so za izpad okrivile sabotažo na veliki hidroelektrarni v zvezni državi Bolivar na vzhodu Venezuele. Maduro je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da gre za »električno vojno, ki jo je napovedal in jo diktira ameriški imperializem proti našim ljudem"«

ZDA so odgovornost zanikale. "Izpadi elektrike in stradanje so posledica nesposobnosti Madurovega režima," je na spletnih družbenih omrežjih odgovoril ameriški državni sekretar Mike Pompeo. Enako meni opozicijski voditelj Guaido.