Tretje mesto je sicer osvojil Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je bil 100-odstoten na strelišču, v teku je bil počasnejši 16,5 sekunde. Boe je vnovič dokazal, da je trenutno najhitrejši v smučini in brez težav je nadoknadil zgrešen strel na drugem postanku. S tem je tudi prvi favorit za nedeljsko zasledovanje. »Enostavno vem, da si v trenutni formi lahko privoščim kazenski strel in premagam tekmece,« je ob osvojenem petem naslovu svetovnega prvaka v karieri in že 13. zmagi v sezoni zadovoljen dejal Boe.

Fak in Bauer sta na koncu zaostala 1:21,5 minute. Fak je mimo tarč ustrelil enkrat v stoječem položaju, Bauer pa je zadel vse tarče. »Z današnjo tekmo sem zadovoljen, čeprav v teku nisem prikazal tega kar sem pričakoval. Nekako nisem našel tiste mehkobe in sproščenosti, posledično tudi hitrosti v teku ne. Tako da sem v teku konstantno izgubljal dragoceni čas. Po drugi strani pa je bil nastop na strelišču izjemen, na najbolj pomembni tekmi sezone sem zadel ničlo in s tem sem zadovoljen. Za tekaški del pa bo potrebna hitra analiza, saj je jutri že nova priložnost za dokazovanje,« je po tekmi dejal Bauer.

»To je bila uvodna tekma danes na svetovnem prvenstvu. Po pričakovanju sem največ izgubil v zadnjem krogu, saj trenutno nisem najbolj fit. Po eni strani pa morem biti z rezultatom zelo zadovoljen, saj sem izgubil veliko tekem v svetovnem pokalu in se nekako iz tega pobiram. Vseeno sem videl, da lahko tekmujem, pričakujem pa, da se bom ob koncu še boljše počutil na smučeh in da bom tudi na strelišču bolj siguren,« pa je nastop videl Fak, ki je dobil potrditev, da se mu ni uspelo 100-odstotno pripraviti na vrnitev v elito, s trenerjem pa sta dobila odgovore na številna vprašanja, saj je Fak skoraj dva meseca delal po lastnem programu.

Miha Dovžan je končal na 62. mestu, zgrešil je dva strela, zaostal pa 2:44,7 minute. Mitja Drinovec je mimo tarč poslal štiri strele, zaostal 3:37,8 minute, osvojil pa 85. mesto. Oba sta ostala tudi brez zasledovanja. »Klemen je danes poskrbel za lepo presenečenje, saj je ustrelil ničlo, kar od njega nismo pričakovali. Ampak bil je že zelo osredotočen pred samim tekmovanjem in odstreljal res tako, kot je to treba in prinaša dobre rezultate. Nad tekom Jakova Faka sem danes tudi sam zelo presenečen, saj je tekel vrhunsko. Treba je vedeti, da je trenutno Boe izvenserijski, za drugim najhitrejšim pa je v smučini zaostal manj kot pol minute. Trenerji vemo, da se tak športnik rodi in da se tega ne da natrenirati. Jakov je trenutno je blizu, ne čisto zraven, ampak povsem blizu tistim najboljšim. Če bo stopnjeval svoje rezultate tako kot zna, bo naredil še kakšen boljši rezultat kot je ta,« je po tekmi sklenil Uroš Velepec.

Za ostala dva Slovenca pa dodal: »Dovžana že celo sezono tepe površnost, saj vedno pušča en strel nepokrit, kljub temu, da vemo da je izvrsten strelec. Škoda, ker bi se z enim zgrešenim mestom uvrstil na nekje okrog 45. mesta in bi imel odlično izhodišče za zasledovanje. Mitja pa preprosto v stoje ni zdržal in če pri moških toliko kiksneš, enostavno ne gre.«